Ilan Șor anunță că va mai organiza un zbor charter pentru a ajuta moldovenii să părăsească Israelul

Publicat:

Fugarul Ilan Șor, care s-ar ascunde de justiția din Moldova în Israel – țară aflată în stare de război – și care s-a oferit să ajute moldovenii să părăsească Israelul, a anunțat că va mai organiza un zbor charter.

Cu cel din urmă, a comunicat el, „aproape 300 de cetățeni moldoveni vor putea părăsi Israelul”. Șor a spus că a fost depusă deja o cerere pentru a-i permite aeronavei să aterizeze pe 14 octombrie la Chișinău.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Prima cursă, despre care fugarul spunea în ajun că este blocată pe Aeroportul din Tel Aviv, ar fi primit permisiunea de la serviciile israeliene de a zbura la 15:30.

„Charterul pe care l-am organizat a primit permisiunea de la serviciile israeliene de a zbura și la 15:30, în sfârșit, zeci de familii cu copii vor zbura acasă, în Moldova. Echipa noastră va organiza încă un zbor în această sâmbătă, 14 octombrie”, a scris Ilan Șor pe rețelele sociale.

Cu acest zbor, a menționat el, „aproape 300 de cetățeni moldoveni vor putea părăsi Israelul și pleca la rudele lor”.

„Am depus deja o cerere de permitere de aterizare la Chișinău. (…) Continuăm să colectăm cereri de la acei moldoveni care în această perioadă dificilă se află în Israel și nu pot ajunge acasă. Am primit deja peste 500 de cereri și încercăm să-i ajutăm pe toți”, a conchis el.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Precizăm că Șor a spus cu câteva zile în urmă că poate să ajute moldovenii aflați în Israel să revină acasă, dacă își doresc acest lucru. Politicianul, condamnat la 15 ani de închisoare, i-a îndemnat pe cei din diaspora moldovenească să îi scrie în privat, pentru că îi va „ajuta cu organizarea zborului spre Moldova”. Într-o reacție, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova l-a îndemnat pe Șor să beneficieze și el de o rută comercială și să revină în țară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate...

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea a două modificări efectuate de Parlament, în 2022, la legea cu privire...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.