Imagini cu civili morți pe străzile din Mariupol, pe rețele de socializare în Ucraina (BBC)

Publicat:

Au apărut imagini video din orașul Mariupol, Ucraina, care arată cadavrele a peste 20 de civili care zac de-a lungul unui drum principal, potrivit BBC, care arată că imaginile au apărut pe rețele de socializare, informează mediafax.

Videoclipurile, postate pe rețelele de socializare în ultimele zile, apar în contextul în care Organizația Națiunilor Unite a confirmat că investighează sute de acuzații de ucidere a civililor în timpul invaziei din Ucraina.


Citește și : Olanda este ‘ferm hotărâtă’ să pună capăt importurilor de petrol și gaze din Rusia până la sfârșitul anului

Orașul port Mariupol, situat în sudul țării, a fost scena unor lupte intense între forțele ruse și ucrainene în ultimele zile.

Potrivit BBC, există patru înregistrări video care arată cadavre care zac de-a lungul unei porțiuni de drum din Mariupol.

Într-unul dintre videoclipuri, au fost numărate 18 cadavre și toate par să poarte haine civile, nefiind vizibile arme. Un cadavru este întins lângă o pungă de cumpărături într-o stație de autobuz, iar altul lângă o mașină avariată.

În cele patru videoclipuri, aub fost numărate în total 23 de cadavre.

Videoclipurile arată, de asemenea, pagube produse clădirilor, cabluri electrice doborâte și resturi pe șosea. De asemenea, pot fi văzuți civili trecând pe lângă cadavre.

Toate înregistrările video sunt filmate în apropiere de Ilyich Iron and Steel Works din nordul Mariupol, potrivit BBC.

Cadavrele sunt așezate de-a lungul Bulevardului Boika, care se află lângă uzină.

BBC a comparat clădirile, marcajele rutiere, stațiile de autobuz și alte indicii vizuale observate în videoclipuri, cu imagini din satelit și imagini stradale ale drumului. De exemplu, într-unul dintre videoclipuri, un cadavru este întins în fața unui stâlp de iluminat și a unei secțiuni de gard metalic distinctiv, în spatele căruia se află un zid alb și o parte a uzinei Ilych. Această imagine corespunde aceluiași loc văzut pe Yandex street view.

Citește și : Spania şi-a redeschis sediul ambasadei din Kiev

Nu este clar când au fost filmate videoclipurile. Cu toate acestea, s-a constatat că cel mai vechi dintre cele aflate online a fost cel al reportajului ANNA News, care a fost încărcat pe 15 aprilie.

Cea mai veche apariție este din 18 aprilie și, respectiv, 19 aprilie.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), forțele ucrainene au deținut controlul asupra zonei în care au fost filmate videoclipurile, până la 28 martie.

Acesta afirmă că forțele rusești au revendicat controlul acestei zone la 7 aprilie, dar notează, de asemenea, că Ministerul rus al Apărării a afirmat că sute de pușcași marini ucraineni s-au predat la uzina metalurgică Ilici la 13 aprilie.

Am cerut firmei americane Maxar imagini din satelit ale bulevardului Boika care să dateze din martie. Aceasta a furnizat una din 11 aprilie, dar în ea nu se vede clar niciun cadavru.

Mai mulți trecători intervievați în înregistrările video au declarat că li s-a spus că victimele au fost ucise de un lunetist ucrainean, care viza persoanele care treceau pe drum.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Retorica nucleară a lui Putin nu trebuie să descurajeze sprijinul NATO pentru Ucraina

Stoltenberg: Retorica nucleară a lui Putin nu trebuie să descurajeze sprijinul NATO pentru Ucraina Retorica nucleară nesăbuită promovată de preşedintele rus Vladimir Putin nu ar...

Poliţia ucraineană a arestat două persoane suspectate de incendierea unui vehicul militar la ordinul unor ‘servicii inamice’

Poliţia ucraineană a arestat două persoane suspectate de incendierea unui vehicul militar la ordinul unor 'servicii inamice' Poliţia ucraineană a anunţat luni arestarea a două...

“Legalizarea prostituției în zonele de conflict”. Declarațiile președintelui Comisiei pentru Jocuri de Noroc din Ucraina

"Legalizarea prostituției în zonele de conflict". Declarațiile președintelui Comisiei pentru Jocuri de Noroc din Ucraina Ivan Rudi, președintele Comisiei pentru Reglementarea Jocurilor de Noroc și...

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a 133.000 de cetăţeni de recruți pentru stagiul militar obligatoriu

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a 133.000 de cetăţeni de recruți pentru stagiul militar obligatoriu Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.