X

Imagini cu fabrica de arme Hamas descoperită de armata israeliană în Gaza – VIDEO

Imagini cu fabrica de arme Hamas descoperită de armata israeliană în Gaza – VIDEO

Armata israeliană a dezvăluit luni, în centrul Fâşiei Gaza, un complex de tuneluri şi ateliere prezentate jurnaliştilor drept “cel mai mare loc de fabricare a armelor Hamas” descoperit “de la începutul războiului”, transmite AFP, conform Agerpres.

Clădirile din Bureij arătate jurnaliştilor aduşi de către armată erau destinate să găzduiască o fabrică de producţie de ciment sau alte bunuri industriale, a declarat la faţa locului generalul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

Ele au fost folosite de fapt pentru a produce arme, inclusiv rachete, care au fost depozitate în ascunzători subterane echipate cu lifturi speciale, a adăugat el.

Locul este situat de-a lungul drumului Salaheddin, o arteră majoră nord-sud din Fâşia Gaza “prin care se transportă ajutorul umanitar de la Rafah”, la graniţa cu Egiptul, “spre oraşul Gaza”, a remarcat generalul Hagari. Potrivit acestuia, această alegere nu este o coincidenţă, mişcarea islamistă palestiniană fiind convinsă că Israelul nu va lovi această axă.

Ofiţerul le-a arătat jurnaliştilor ceea ce el a descris drept detonatoare folosite pentru a lansa rachete capabile să lovească ţinte la o sută de kilometri distanţă, de două ori distanţa dintre nordul Fâşiei Gaza şi Tel Aviv.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Pe 6 ianuarie, armata israeliană a anunţat că a “finalizat dezmembrarea structurii militare a Hamas din nordul Fâşiei Gaza”, iar acum se concentrează “pe (…) centrul şi sudul” teritoriului.

 

Tags: armataBureijDaniel Hagarihamas
Externe