X

Imagini din satelit dezvăluie o a doua rampă de lansare la o bază spaţială nord-coreeană

Fotografii recente din satelit au dezvăluit existenţa a ceea ce este probabil să fie o a doua rampă de lansare la baza nord-coreeană Sohae, potrivit unei analize realizate de site-ul specializat 38 North, transmite EFE, potrivit agerpres.

Dezvăluirea survine în momentul în care regimul de la Phenian pregăteşte lansarea primului său satelit de recunoaştere militară.

Citeşte şi: Parlamentul European recomandă RECUNOAŞTEREA Kosovo – Black News

Această a doua platformă, cu o suprafaţă de beton de 135 pe 40 de metri, prezintă structuri care par a fi un turn de lansare şi primele elemente ale unui sistem de plasare a rachetei în poziţia de lansare.

Noua suprafaţă se află la sud-est de principala zonă de lansare de la Sohae, o bază situată în nord-vestul ţării, în apropiere de graniţa cu China.

Fotografii recente au arătat, de asemenea, în această săptămână, că au fost reluate lucrările de modernizare a rampei principale de lansare de la Sohae, în conformitate cu obiectivele de modernizare a bazei, inclusiv a capacităţii de a lansa rachete spaţiale de mai mari dimensiuni, stabilite de liderul nord-coreean Kim Jong Un atunci când a vizitat-o anul trecut.

Citeşte şi: Washingtonul spune că o baterie de rachete Patriot a fost avariată în Ucraina

Chiar miercuri, mass-media nord-coreene au relatat că liderul de la Phenian a inspectat marţi satelitul de recunoaştere militară menţionat anterior, pe care regimul a anunţat că îl va lansa în acest an şi care, potrivit presei de stat, “este gata să fie încărcat” pe o rachetă spaţială.

Experţii sunt de părere că mai este mult de lucru înainte ca un satelit să poată fi lansat de la Sohae, însă unii nu exclud posibilitatea ca regimul să opteze pentru lansarea acestui satelit de recunoaştere de pe o platformă mobilă.

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianSohae
Categorii: Știrile zilei