Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Ca în lagărele de concentrare naziste ale morții”.

Publicat:

Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Ca în lagărele de concentrare naziste ale morții”.

Autoritățile ucrainene au făcut publice fotografii șocante cu un prizonier de război ucrainean întors acasă după doi ani de captivitate în Rusia. Bărbatul, care făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl, a fost luat prizonier în martie 2022 și eliberat după doi ani, la sfârșitul lunii trecute. Starea lui Roman Gorilik este deplorabilă, amintind de lagărele de concentrare naziste, potrivit autorităților ucrainene.


„Aceste fotografii îngrozitoare îl arată pe ucraineanul Gorilik Roman Vasilovici după doi ani de captivitate în Rusia. Roman și alți 74 de prizonieri au fost returnați din captivitatea rusă la 31.05.2024 într-un schimb de prizonieri de război, deși el nu a participat la ostilități”, se arată pe contul de Twitter al proiectului „I want to live” („Vreau să trăiesc”), o inițiativă a guvernului ucrainean care facilitează predarea voluntară a soldaților ruși care nu vor să lupte în Ucraina. Roman Gorilik făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl.

„El și alți 168 de gardieni de la CNPP au fost literalmente luați ostatici de către ruși și scoși din Ucraina prin Belarus în martie 2022. 89 dintre ei sunt încă ținuți în captivitate, iar partea rusă îi folosește pentru a-i schimba cu militarii ruși luați prizonieri în luptă”, mai precizează sursa citată.

„Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane” În fotografiile publicate de proiectul „I want to live” apare un bărbat aflat într-o stare deplorabilă și extrem de slăbit. „Condiția lui Roman și a altor prizonieri de război ucraineni evocă oroare și asocieri cu cele mai întunecate pagini ale istoriei umane.

Lagărele de concentrare naziste ale morții. În toată perioada în care s-au aflat în captivitate în Rusia, Roman și ceilalți 74 de prizonieri de război ucraineni înapoiați în urma schimbului nu au fost niciodată vizitați de observatori ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii”, potrivit „I want to live”.

Sursa menționează că a nu permite observatorilor să viziteze prizonierii de război încalcă prevederile Convențiilor de la Geneva și este o politică intenționată a autorităților ruse, pentru ca reprezentanții Crucii Roșii Internaționale să nu poată înregistra cum tratează rușii prizonierii de război. Roman Gorilik a fost eliberat într-un schimb de prizonieri de război cu Rusia pe 31 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi,...

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore Zeci de angajați de la biroul din Singapore al societății-mamă a TikTok, ByteDance, au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.