X

Imaginile din dosarul „kuluiok” vor fi supuse expertizei criminalistice

Imaginile din dosarul „kuluiok” vor fi supuse expertizei criminalistice

Imaginile video în care fostul președinte Igor Dodon ia o sacoșă neagră, în care se presupune că ar fi bani de la fugarul Plahotniuc, vor fi supuse unei expertize criminalistice, transmite TV.8.md.

Decizia a fost dictată, astăzi,  de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție. Respectiv, expertiza urmează să stabilească când au fost înregistrate, dacă au fost modificate imaginile originale sau cele copiate, precum și cu ce dispozitiv au fost filmate.

Întrucât expertiza a fost solicitată de avocații lui Dodon, toate cheltuielile vor fi suportate de partea apărării.

Anterior, Dodon declara  că nu a acceptat punga și că „nu știe ce se afla în ea”, dând de înțeles că imaginile au fost trucate.

Precizăm că dosarul denumit generic „Kuliok” ete examinat de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Fostul președinte este învinuit că ar fi pretins aproape un milion de dolari de la fostul lider democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

În schimb, Dodon, din poziția sa de șef al statului,  ar fi trebuit să negocieze cu factorii de decizie de la Kremlin, condiții favorabile pentru Partidul Democrat în contextul creării unei coaliții PDM-PSRM.

Tags: - Curtea Supremă de JustiţieCSJDodon judecatdosarul kuliokIgor Dodon judecat
Știrile zilei