X

Îmbolnăvirea cu Omicron ar putea acționa ca ‘un vaccin natural’, spune un om de știință britanic

Îmbolnăvirea cu varianta omicron ar putea acționa ca un „vaccin natural” în rândul persoanelor care nu sunt în prezent vaccinate împotriva coronavirusului, a sugerat un imunolog, citat de The Telegraph.

Eleanor Riley, profesor de imunologie și boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh, a spus că britanicii sunt „foarte probabil” să contracteze noua variantă de covid „în următoarele două săptămâni”.

„Este foarte probabil ca toată lumea să se confrunte cu aceasta în următoarele câteva săptămâni. Dacă este mai ușoară și știm că infecția induce un răspuns imunitar, [deci] este posibil ca acesta să acționeze ca un vaccin natural, ajungând la acei oameni care nu au vrut să se vaccineze”, a declarat profesorul Riley pentru BBC Radio 4.

„Dar cred că trebuie să avem un grad mare de prudență cu asta, pentru că există un mare „dacă” în acest sens „este mai blând?” Și cred că este foarte periculos să comparăm datele din Africa de Sud cu cele din Marea Britanie. În rândul populaţiei sud-africane au fost atât de multe valuri de infecție prin care s-a trecut, au multă imunitate și o populație mult mai tânără.”

Profesorul Riley i-a sfătuit pe oameni să acționeze pe baza faptului că oricine cu care intră în contact ar putea avea coronavirus, iar oamenii de știință se temeau deja de cercetările de la sfârşitul săptămânii trecute care au arătat că eficacitatea vaccinului împotriva variantei omicron a scăzut dramatic după două doze.

Tags: Africa de SudcoronavirusCovidEleanor Rileymarea britanieOmicronUniversitatea din Edinburgh
Categorii: ExterneȘtirile zilei