X

Imigrantul ruandez suspectat de asasinarea unui preot catolic din vestul Franţei nu pare să fi avut o motivaţie teroristă

Imigrantul ruandez suspectat de asasinarea unui preot catolic în regiunea Vendee, din vestul Franţei, este improbabil să fi avut o motivaţie teroristă, a declarat luni procurorul regional adjunct Yannick Le Goater, potrivit Reuters, scrie news.ro

Într-o conferinţă de presă, Le Goater a confirmat că suspectul a fost arestat şi rămâne în custodia poliţiei.

Citește și : Un plic cu gloanțe a fost trimis pe adresa Papei Francisc

Anterior, ministrul de interne Gérald Darmanin a anunţat pe Twitter că un preot catolic din regiunea Vendee a fost victima unui ”asasinat dramatic” luni dimineaţă.

Corpul victimei a fost găsit la Saint-Laurent-sur-Sevre, în regiunea Vendee. Presupusul autor s-a predat la o secţie a jandarmeriei franceze.

Conform unei surse apropiate acestui dosar, suspectul, un bărbat de origine ruandeză, fusese plasat în arest preventiv, după care a fost eliberat sub control judiciar, în cadrul anchetei privind incendiul de la catedrala din Nantes, din 18 iulie 2020.

Citește și : Un iranian moare de covid la fiecare două minute

Potrivit Reuters, în 2019 serviciile de imigraţie franceze i-au ordonat cetăţeanului ruandez să părăsească teritoriul francez, dar el nu a dat curs acestei decizii.

Tags: Gérald DarmaninpreotYannick Le Goater
Categorii: Diaspora