X

Imigraţia rămâne cea mai importantă problemă pentru Europa, consideră șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban

Imigraţia rămâne cea mai importantă problemă pentru Europa, iar gestionarea ei trebuie să revină statelor membre ale Uniunii Europene întrucât conducerea blocului comunitar nu este pregătită pentru a stopa această tendinţă, a declarat duminică Antal Rogan, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit MTI, scrie agerpres.

Potrivit lui Rogan, care a citat un studiu realizat de institutul Szazadveg, nu dar ungurii, ci majoritatea europenilor sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate de Uniunea Europeană contra imigraţiei ilegale.

Citește și : Armata SUA retrage provizoriu militari staţionaţi în Libia din cauza amplificării tulburărilor

Antal Rogan a subliniat că integrarea fără succes a două milioane de imigranţi în UE a dus la o criză de securitate şi a sporit riscul reprezentat de terorism, în timp ce la frontierele Europei se adună tot mai mulţi imigranţi care încearcă să ajungă în statele vest-europene.

El a atenţionat că pericolul imigraţiei nu a trecut, accentuând că el s-ar putea permanentiza dacă partidele de stânga, pro-imigraţie, continuă să-şi valideze interesele la nivelul conducerii Uniunii Europene după alegerile europarlamentare din 23-26 mai.

”Partidele social-democrate, liberale şi ecologiste cred că imigraţia este un drept fundamental şi liderii lor ar permite accesul a numeroşi străini în Europa, dându-le carduri de debit pentru migranţi şi vize de migranţi”, a explicat Antal Rogan.

Citește și : Ankara denunţă ‘declaraţiile iresponsabile’ ale premierului Netanyahu privind coloniile din Cisiordania

Tags: Antal RoganimigratiaSzazadveguniunea europeanaViktor Orban
Categorii: Diaspora