Împăratul Japoniei a transmis urări de Anul Nou în faţa publicului pentru prima dată din 2020

Publicat:

Împăratul Japoniei, Naruhito, a transmis luni urări de Anul Nou în faţa publicului pentru prima dată din 2020, reluând această tradiţie anuală pe măsură ce ţara şi familia imperială niponă revin treptat la viaţa normală după relaxarea restricţiilor legate de pandemia de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Sunt foarte fericit să pot sărbători Anul Nou cu voi după trei ani”, a declarat Naruhito.


Citește și : Zelenski, în urările sale de Anul Nou: Anul 2023 va fi anul ‘victoriei’ în războiul împotriva Rusiei

“În momentul în care intrăm în noul an, le doresc fericire oamenilor din ţara noastră şi din (întreaga) lume”, a mai spus împăratul Japoniei.

Naruhito, însoţit de împărăteasa Masako, urma să aibă şase scurte apariţii în timpul zilei de luni pe un balcon al palatului imperial din Tokyo, pentru a transmite urări publicului.

Alături de cuplul imperial s-au aflat fiica lor Aiko, precum şi părinţii lui Naruhito, fostul împărat Akihito şi fosta împărăteasă Michiko.

Doar grupuri de circa 1.500 de persoane, alese prin tragere la sorţi, au voie să intre pe rând în curtea marelui palat din capitala japoneză pentru a se evita astfel răspândirea coronavirusului.

Citește și : Joe Biden salută ‘devoţiunea faţă de biserică’ şi ‘generozitatea’ Papei emerit Benedict al XVI-lea

În 2020, înainte ca pandemia de COVID-19 să afecteze Japonia, aproape 70.000 de persoane au venit să asiste la discursul împăratul Naruhito rostit cu ocazia Anului Nou. Din motive sanitare, evenimentul a fost anulat de palat în 2021 şi 2022.

Cuplul imperial a apărut din nou în public treptat în cursul anului 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.