X

Împăratul Japoniei îi aduce un omagiu reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Împăratul Japoniei, Naruhito, a salutat vineri “numeroasele realizări şi contribuţii” ale regretatei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în timp ce premierul japonez, Fumio Kishida, a deplâns “o mare pierdere” pentru comunitatea internaţională, relatează AFP, potrivit agerpres

”Îmi exprim respectul şi recunoştinţa sinceră faţă de Regină pentru numeroasele realizări şi contribuţii pe care le-a avut” în timpul domniei sale, a declarat Naruhito într-un comunicat transmis de Agenţia Casei Imperiale Japoneze.

Citește și :  Regina Elisabeta a ll- a a murit

”Felul său de a dori mereu pace şi linişte în lume a impresionat profund mulţi oameni”, a continuat Naruhito, exprimându-şi “durerea profundă”.

”Moartea Reginei, care a condus Marea Britanie în vremuri tulburi în lume, este o mare pierdere nu doar pentru poporul britanic, ci şi pentru comunitatea internaţională”, a declarat Kishida.

Elisabeta a II-a ”a domnit timp de 70 de ani, cea mai lungă domnie din istorie, şi a jucat un rol extrem de important pentru pacea şi stabilitatea mondială”, a declarat liderul japonez.

”Ea a avut o contribuţie majoră la consolidarea relaţiilor dintre Japonia şi Marea Britanie, în special vizita în Japonia în 1975″, a declarat Kishida.

Aceasta a fost prima vizită în Japonia a unui monarh britanic. Elisabeta a II-a l-a întâlnit pe Hirohito, împăratul de atunci al Japoniei şi bunicul lui Naruhito.

Citește și : Salve de tun trase în toată Marea Britanie în semn de omagiu pentru Regina Elisabeta a II-a

”Guvernul japonez transmite sincere condoleanţe monarhiei, guvernului şi poporului britanic”, a adăugat Kishida.

Japonia va organiza pe 27 septembrie funeralii de stat pentru fostul premier Shinzo Abe, asasinat în luna iulie, însă evenimentul stârneşte controverse, nu în ultimul rând din cauza costului său de peste 12 milioane de euro.

Tags: Elisabeta a II-aFumio KishidaJaponiamarea britanieNaruhito
Categorii: Diaspora