Împăratul Naruhito al Japoniei va fi primul şef de stat care va vizita Marea Britanie după Brexit

Publicat:

Împăratul Naruhito al Japoniei va efectua în primăvară o vizită de stat în Regatul Unit, prima organizată de autorităţile britanice după Brexit, a indicat Palatul Buckingham marţi, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Împăratul, care a urcat pe tron în luna mai, şi soţia sa, împărăteasa Masako, vor fi găzduiţi la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, a indicat palatul într-un comunicat.


Citeşte şi: Americanii slăbesc războiul comercial cu China. Trezoreria a luat o măsură importantă

Aceasta va fi prima vizită de stat după ieşirea în Regatul Unit din Uniunea Europeană, preconizată pentru 31 ianuarie. După Brexit, Marea Britanie va trebui să-şi încheie propriile acorduri comerciale cu alte ţări.

Ultima vizită oficială înainte de Brexit a fost întreprinsă la Londra de către preşedintele SUA, Donald Trump, care a fost primit de regină la sfârşitul lunii iunie 2019.

Citeşte şi: Franţa îşi suplimentează contingentul militar din Sahel

Aceasta va fi a treia vizită de stat a unui împărat japonez în Regatul Unit în cei 68 de ani de când pe tron se află regina Elisabeta a II-a. În 1971, ea l-a primit pe Hirohito, bunicul actualului împărat, iar, în 1998, pe Akihito, care poartă în prezent titlul de împărat emerit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.