X

Împăratul Naruhito al Japoniei va fi primul şef de stat care va vizita Marea Britanie după Brexit

Împăratul Naruhito al Japoniei va efectua în primăvară o vizită de stat în Regatul Unit, prima organizată de autorităţile britanice după Brexit, a indicat Palatul Buckingham marţi, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Împăratul, care a urcat pe tron în luna mai, şi soţia sa, împărăteasa Masako, vor fi găzduiţi la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, a indicat palatul într-un comunicat.

Citeşte şi: Americanii slăbesc războiul comercial cu China. Trezoreria a luat o măsură importantă

Aceasta va fi prima vizită de stat după ieşirea în Regatul Unit din Uniunea Europeană, preconizată pentru 31 ianuarie. După Brexit, Marea Britanie va trebui să-şi încheie propriile acorduri comerciale cu alte ţări.

Ultima vizită oficială înainte de Brexit a fost întreprinsă la Londra de către preşedintele SUA, Donald Trump, care a fost primit de regină la sfârşitul lunii iunie 2019.

Citeşte şi: Franţa îşi suplimentează contingentul militar din Sahel

Aceasta va fi a treia vizită de stat a unui împărat japonez în Regatul Unit în cei 68 de ani de când pe tron se află regina Elisabeta a II-a. În 1971, ea l-a primit pe Hirohito, bunicul actualului împărat, iar, în 1998, pe Akihito, care poartă în prezent titlul de împărat emerit.

Tags: brexitCastelul Windsorîmpărăteasa Masakoîmpăratul NaruhitoJaponiamarea britaniePalatul BuckinghamRegina Elisabeta a II-auniunea europeana
Categorii: Diaspora