Împăratul Naruhito i-a salutat pentru prima oară pe japonezi în calitate de suveran

Publicat:

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, i-a salutat pentru prima oară pe japonezi în calitate de suveran, sâmbătă, după ce a urcat pe Tronul Crizantemei miercuri, transmite DPA, scrie Agerpres.

Împăratul în vârstă de 59 de ani şi soţia sa, împărăteasa Masako, împreună cu fratele său mai mic, soţia şi copilul acestuia, i-au salutat pe japonezi de la balconul Palatului Imperial din Tokyo, conform protocolului de după încoronare.


Citește și : La un pas de tragedie – Un Boeing 737 a ratat aterizarea şi a aterizat într-un râu în Florida. 21 de persoane, rănite (VIDEO)

În discursul pe care l-a susţinut cu această ocazie, împăratul a mărturisit că doreşte o lume paşnică pentru poporul japonez şi toate celelalte popoare. Discursul său a preluat temele folosite în cadrul ceremoniei de urcare pe tron de miercuri, când în Japonia a început o nouă eră imperială, denumită “Reiwa”

Naruhito a devenit împărat după ce tatăl său, Akihito, a abdicat după 30 de ani pe Tronul Crizantemei – primul gest de acest fel al unui suveran nipon în ultimii 202 ani.

Apariţia de la balcon, una dintre cele 6 apariţii publice programate pentru sâmbătă, reprezintă una dintre rarele ocazii pe care japonezii le au de a se apropia de Palatul Imperial, mai notează DPA.

Citește și : Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune spre Marea Japoniei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate...

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.