Imperiul lui Vlad Plahotniuc se PRĂBUŞEŞTE!

Publicat:

Imperiul lui Vlad Plahotniuc se PRĂBUŞEŞTE! Compania lui și-a anunțat insolvabilitatea

Imperiul media al lui Vlad Plahotniuc, Prime Broadcasting Group SRL, și-a anunțat insolvabilitatea și invocă incapacitatea de a-și onora angajamentele față de creditori.

În data de 28 iulie curent, o cerere introductivă privind intentarea procesului de insolvabilitate a fost depusă de administratorul „PRIME BROADCASTING GROUP” S.R.L, Petru Jelihovschi. Acesta a invocat datorii față de creditori în cuantum de 11 908 945, 12 lei, iar așa cum întreprinderea „nu are în proprietate bunuri materiale care ar putea fi grevate sau din contul cărora ar putea fi stinse creanţele creditoare”, unica soluție pe care o întrevede ar fi „constatarea insolvabilității, cu dispunerea inițierii procedurii simplificate a falimentului”, transmite Anticorupție.md.


Imperiul lui Vlad Plahotniuc se PRĂBUŞEŞTE! Compania lui și-a anunțat insolvabilitatea

Pentru a-și argumenta poziția, compania nu a pomenit despre faptul că plecarea lui Vlad Plahotniuc ar fi provocat dificultățile, ci s-a plâns că pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina au afectat interesul pentru serviciile prestate. Administratorul se mai plânge pe concurența neloială, dar și pe faptul că beneficiarii de altădată nu mai sunt atât de darnici și au redus drastic sumele bugetelor de publicitate.

Totodată, starea de insolvabilitate ar fi provocată și de „imposibilitatea de a face față prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020 și care impune radiodifuzorilor producerea unui anumit volum de programe autohtone, în limba română, dar şi obligă pe toţi să difuzeze serialele şi filmele în limba română, cu dublare sau subtitrare”.

Citeşte şi: Armata Republicii Moldova este integrată în sistemul de apărare antiaeriană al României – Stiripesurse.md

Cererea introductivă înaintată de „PRIME BROADCASTING GROUP” S.R.L. a fost repartizată în mod automat-aleatoriu, prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), judecătorului Radu Țurcanu, specializat în procese de insolvabilitate. Magistratul a conchis că cererea urmează să fie restituită, pentru că nu este una completă, iar în actele de verificare reciprocă între debitor și creditori au fost depistate erori.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.