Implementarea noii tehnologii 5G, o nouă etapă în metodele de comunicare

Publicat:

Implementarea noii tehnologii 5G pentru reţelele mobile este foarte aşteptată de operatorii de telefonie şi de producătorii industriali, întrucât ea va grăbi transformarea digitală a economiei. Ce aduce ea în plus faţă de tehnologiile existente şi la ce va folosi ? – sunt întrebările la care încearcă să răspundă France Presse într-un articol publicat marţi, scrie agerpres.

Tehnologia 5G, sau a cincea generaţie de norme pentru reţelele mobile, reprezintă un ansamblu de protocoale şi metode de transmitere a informaţiei care teoretic vor oferi rapiditate, timp de răspuns mai scurt şi o capacitate sporită de transmitere a datelor, astfel încât să poată absorbi un trafic sporit. Este o perfecţionare a capacităţilor tehnice ale tehnologiei 4G, care la rândul ei a permis un debit sporit comparativ cu 3G.


Citește și : UE a plasat alte şapte persoane pe lista de sancţiuni în legătură cu anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea

Vorbim de asemenea despre o nouă etapă în metodele de comunicare. Dacă prima generaţie permitea simple apeluri, 2G adăugarea unui text, 3G trimiterea imaginilor şi 4G dezvoltarea internetului mobil şi a funcţiilor video, obiectivul 5G este de a conecta tot ceea ce nu este conectat în prezent.

Tehnologia 5G a fost gândită de circa un deceniu ca o coloană vertebrală a digitalizării ansamblului economiei.

În cazul consumatorilor nu trebuie să ne aşteptăm la o diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte debitul, cum s-a întâmplat cu trecerea de la 3G la 4G. Operatorii mizează pe tehnologia 5G mai ales pentru a gestiona creşterea traficului şi a evita saturarea reţelelor mobile în această primă etapă a dezvoltării ei.

Tehnologia 5G este foarte aşteptată în sectorul industrial, unde va permite accelerarea digitalizării uzinelor (mai ales prin automatizarea proceselor) şi a infrastructurilor de transport, precum şi urmărirea produselor şi a proceselor de fabricaţie, va încuraja întreţinerea predictivă, integrarea realităţii augmentate (Augmented Reality – AR) sau virtuale, etc.

Ea va contribui de asemenea la numeroase inovaţii, cum ar fi conexiunea între ansamblul vehiculelor autonome, oraşele ”inteligente” (gestiunea fluxurilor, economii de energie, raţionalizarea colectării deşeurilor, etc.) sau dezvoltarea ”e-sănătăţii” (prin operaţii la distanţă, telemedicină, transferul de date medicale, etc.).

Citește și : Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini după Brexit (experţi)

A doua etapă a implementării tehnologiei 5G, care va începe cel mai devreme în anul 2022, este menită să răspundă în special nevoilor sectoarelor industriale. Principalele promisiuni ale 5G (vehiculul autonom, uzinele robotizate, e-sănătatea) sunt aşteptate să se concretizeze în această etapă, dar mai rămân de stabilit şi normele comune.

Dar puţin câte puţin ar putea să apară şi servicii noi, mai ales în jurul conceptului de realitate augmentată sau în cazul jocurilor mobile în streaming. Este ceea ce începem să vedem în ţări unde implementarea 5G se află într-un stadiu ceva mai avansat, precum Elveţia sau Coreea de Sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.