Un important disident chinez a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Publicat:

Unul dintre cei mai importanți militanți prodemocrație din China, Qin Yongmin, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru subminarea puterii statului, relatează BBC, conform mediafax.

Qin Yongmin, în vârstă de 64 de ani, a petrecut deja 22 de ani în închisoare. Verdictul a fost confirmat online de către tribunalul din Wuhan.


Citeşte şi: Condamnat pentru genocid, Ratko Mladic acuză NATO că i-a distrus ţara

Pro-democratul a refuzat să coopereze cu autoritățile și a rămas tăcut pe toată durata procesului, a declarat Lin Qiley, avocat pentru drepturile omului.

„Domnul Qin a fost persecutat pentru faptul că a crezut în posibilitatea unei țări democrate și pentru acțiunile sale ca avocat al drepturilor omului”, a declarat Frances Eve, reprezentant al ONG-ului pentru Apărarea Drepturilor Omului din China.

„Autoritățile nu au reușit să construiască un caz împotriva lui, deși au investigat timp de trei ani”, a adăugat aceasta.

Citeşte şi: SUA deschid o nouă linie a frontului în războiul comercial cu China

Qin este co-fondatorul Partidului Democrat Chinez și a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a încercat în anul 1998 să își înregistreze oficial partidul. Un an mai târziu, în timp ce era în închisoare, a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Qin conducea un grup prodemocrație numit Apărătorul Drepturilor Omului în China în anul 2015, când a fost arestat. Acesta a criticat de foarte multe ori în mediul online politicile guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.