Un important disident nord-coreean explică în faţa Congresului american cum poate fi dărâmat Kim Jong-Un

Publicat:

O contrapropagandă mai hotărâtă poate conduce la prăbuşirea regimului de la Phenian, a declarat miercuri un disident nord-coreean în faţa Congresului american, avertizând totuşi asupra consecinţelor utilizării forţei, relatează AFP, conform agerpres.

Thae Yong-Ho, Kim Jong-Un

Thae Yong-Ho, unul dintre cei mai înalţi diplomaţi nord-coreeni care au dezertat în ultimii ani, a răspuns la întrebări puse de membri ai Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, în momentul când ambiţiile nucleare ale ţării sale sunt una dintre principalele preocupări internaţionale ale Statelor Unite. El a analizat evoluţiile din ţara sa de când Kim Jong-Un a venit la putere după moartea tatălui său Kim Jong-Il la sfârşitul anului 2011.


“În timp ce aparent Kim Jong-Un şi-ar fi consolidat puterea prin domnia terorii, au loc schimbări importante şi neaşteptate în Coreea de Nord”, a declarat fostul numărul doi al ambasadei nord-coreene la Londra, care a trecut în Coreea de Sud în august 2016.

Citeşte şi: Măsura radicală luată de Donald Trump. Vrea SĂ ÎNCHIDĂ Loteria Vizelor

“Economia de piaţă se dezvoltă” şi “tot mai mulţi oameni se obişnuiesc cu ea”, atât de mult încât, potrivit disidentului nord-coreean, “sistemul economic socialist de stat” ajunge “să cadă în uitare”. În acelaşi timp, “milioane de funcţionari publici” sau militari “depind de mită şi deturnarea fondurilor publice pentru a supravieţui”, a asigurat el.

Cu toată propaganda existentă, nord-coreenii “văd din ce în ce mai multe filme şi foiletoane sud-coreene importate ilegal”, a adăugat el.

Mai ales, asigură el, “sistemul de control intern este slăbit”. “Aceste schimbări fac din ce în ce mai posibil să se întrevadă o revoltă civilă în Coreea de Nord, pe măsură ce oamenii realizează adevărul despre condiţiile lor de viaţă”, a insistat Thae Yong-Ho.

Potrivit acestuia, “Kim Jong-Un crede acum că numai armele nucleare” şi rachetele ce pot atinge continentul american “îl pot ajuta să oprească dezintegrarea continuă a sistemului nord-coreean”.

Citeşte şi: Ce crede Trump despre teroristul din New York: Un animal care trebuie trimis la Guantanamo

Trebuie să se profite de situaţia actuală pentru “a-i educa pe nord-coreeni să se ridice”, aducându-le informaţii din afară, a pledat el în faţa parlamentarilor americani.

El a cerut Statelor Unite să studieze toate opţiunile înainte de a lua în considerare utilizarea forţei, o ameninţare lansată adesea de preşedintele american Donald Trump.

“Trebuie să luăm în considerare sacrificiul uman implicând opţiunea militară”, a avertizat el, asigurând că la cea mai mică acţiune a armatei americane, Phenianul ar declanşa focul împotriva Coreii de Sud vecine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.