X

Un important lider Hezbollah a fost ucis în luptele cu Statul Islamic din Siria

Un important comandant al mişcării şiite libaneze Hezbollah a fost ucis în lupte cu militanţi suniţi aparţinând Statului Islamic (SI) în Siria vecină, a anunţat Hezbollahul miercuri, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Ali al-Hadi al-Asheq, în vârsta de 44 de ani, a fost ucis luni în timpul luptelor din deşertul Palmyra în centrul Siriei, a declarat mişcarea Hezbollah, fără a oferi detalii suplimentare.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG care monitorizează războiul din Siria, a anunţat luni că o lovitură aeriană efectuată de dronă neidentificată a ucis cel puţin opt combatanţi Hezbollah în Siria. Lovitura a vizat o poziţie a Hezbollah în provincia centrală Homs, a adăugat OSDO.

Citeşte şi: Un Typhoon britanic, ridicat de la sol să intercepteze un avion de pasageri – FOTO/VIDEO

Hezbollah luptă din 2012 alături de forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor care vor să-l răstoarne de la putere.

Combatanţii Hezbollah participă la o ofensivă sprijinită de Rusia a forţelor lui Assad împotriva SI în provincia estică Deir al-Zour, adiacentă Homs.

Criza din Siria a început cu demonstraţii paşnice antiguvernamentale în martie 2011. Conflictul s-a transformat curând într-un război civil multilateral făcând sute de mii de morţi şi strămutând aproape jumătate din populaţia Siriei, care înainte de război număra 22 milioane de locuitori.

Tags: Ali al-Hadi al-AsheqDeir al-ZourHezbollahHomsLibanObservatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)Palmyrasiria
Categorii: Știrile zilei