X

Un important ministru german apără poziţia Berlinului în conflictul din Siria

Ministrul economiei din Germania, Peter Altmaier, a apărat, într-un interviu acordat publicaţiei Bild, decizia ţării sale de a nu participa la loviturile militare asupra Siriei, de la finalul săptămânii trecute, transmite luni dpa, potrivit agerpres.

”Faptul că nu executăm noi înşişi lovituri aeriene nu înseamnă că ‘stăm deoparte’. Suntem solidari cu Occidentul, dar am efectuat misiuni diferite, de exemplu antrenarea forţelor (kurzilor) peshmerga”, a declarat Altmaier pentru Bild.

Citeşte şi: Două avioane s-au ciocnit în aer; ambii piloţi au murit

Angela Merkel a afirmat sâmbătă că susţine loviturile aeriene efectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei, acţiuni considerate ‘necesare şi adecvate’.

Loviturile aeriene au fost lansate ca răspuns la un presupus atac cu arme chimice efectuat la 7 aprilie de forţele regimului sirian în apropierea capitalei Damasc. Siria şi Rusia au negat constant că ar fi avut loc un astfel de atac.

Bombardamentele forţelor occidentale au vizat programul sirian de dezvoltare a arsenalului chimic.

Citeşte şi: James Comey ‘îl desfiinţează’ pe Trump: ‘Este INAPT moral să fie preşedintele SUA’

La finalul săptămânii trecute, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a evocat căutarea unui ‘alt format’ al discuţiilor privind criza siriană, în contextul blocajului existent la ONU în acest dosar.

Consiliul de Securitate al ONU a înregistrat doar progrese limitate legate de soluţionarea crizei din Siria, în special din cauza opoziţiei Rusiei, aliat important al guvernului de la Damasc. 

Tags: germaniakurzi peshmergaPeter Altmaiersiria
Categorii: Diaspora