Importurile de automobile japoneze nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA (Shinzo Abe)

Publicat:

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat, vineri, că importurile de automobile japoneze nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA şi a promis că îl va convinge pe preşedintele Donald Trump să nu impună taxe vamale care ar putea afecta economia globală, relatează Reuters, conform agerpres.

“Importurile de automobile şi componente auto din ţara noastră nu au afectat niciodată securitatea naţională a SUA şi acest lucru nu se va întâmpla în viitor”, a declarat Abe în cadrul unei conferinţe de presă cu prilejul încheierii sesiunii parlamentare.


Citește și : Marea Britanie: Program-pilot pentru obţinerea „settled status” de către cetăţenii UE după Brexit

Washingtonul a lansat o anchetă în luna mai pentru a stabili dacă vehiculele din import reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Trump a ameninţat de mai multe ori că va impune taxe vamale, aceasta fiind o parte esenţială a mesajului său economic, invocând în repetate rânduri deficitul comercial din sectorul auto american provocat în special de importurile din Germania şi Japonia.

Abe a spus că firmele japoneze au construit aproximativ 3,8 milioane de vehicule anual în Statele Unite, mai mult decât dublul numărului de vehicule exportate în SUA din Japonia.

Citește și : Italia: Salvini a depus plângere împotriva scriitorului Roberto Saviano

“Restricţiile comerciale nu vor fi în beneficiul nimănui şi noi vom continua să explicăm acest lucru în SUA şi vom lucra îndeaproape cu ei pentru a ne asigura că aceste taxe nu vor fi impuse”, a spus Abe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza – în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer

Migraţia, securitatea comună, războiul din Gaza - în mesajele de felicitare ale liderilor mondiali pentru Keir Starmer Securitatea, migraţia şi războiul din Gaza s-au numărat...

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole

Fermierii din mai multe raioane au fost consultați cu privire la crearea camerelor agricole Fermierii și agricultorii din mai multe raioane au fost consultați cu...

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei

89 de imigranţi ilegali au murit înecaţi în largul Mauritaniei Aproximativ 90 de migranţi au murit luni în naufragiul ambarcaţiunii lor în largul coastelor Mauritaniei...

Alaiba: „Oportunitățile de export pentru R. Moldova abia încep”

Alaiba: „Oportunitățile de export pentru R. Moldova abia încep” „Oportunitățile de export pentru R. Moldova abia încep”, consideră ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba. Citește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.