X

În 2024, cazurile de migrație ilegală au crescut cu 154%, față de aceeași perioadă a anului trecut (raport)

În 2024, cazurile de migrație ilegală au crescut cu 154%, față de aceeași perioadă a anului trecut (raport)

În 2024, cazurile de migrație ilegală au crescut cu 154%, față de aceeași perioadă a anului 2023. În plus, a fost înregistrată o creștere cu 86% a traficului ilicit de mijloace de transport și cu 55% a traficului ilicit de mărfuri. Asta arată datele unui raport al Poliției de Frontieră, prezentat la 22 iulie.

Potrivit datelor din primul semestru al anului curent, a fost înregistrată o creștere semnificativă a fenomenului migrației ilegale în R. Moldova. De asemenea, a crescut cu 86% traficul ilegal de mijloace de transport și cu 55% – traficul ilicit de mărfuri, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit agora.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Poliția de Frontieră a raportat o creștere cu 24% a traficului de armament și muniții și o evoluție cu 18% a cazurilor de trafic de droguri.

În 2024, a crescut cu 2% numărul de persoane care trec frontiera, însă a scăzut cu 3,5% traficul de mijloace de transport.

În cadrul raportului, au fost prezentate și obiectivele-cheie ale Poliției de Frontieră, printre care punerea în aplicare a legii privind frontiera de stat, extinderea capacității de supraveghere aeriană și interceptare a vehiculelor aeriene fără pilot.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: frontieramigratieMoldova
Știrile zilei