În 2024 se va desfășura Recensământului populației și locuințelor

Publicat:

În 2024 se va desfășura Recensământului populației și locuințelor

Biroul Național de Statistică (BNS) a venit cu precizări legate de scopul și importanța Recensământului populației și locuințelor din 2024, dezminţind astfel materiale eronate, apărute în unele medii de informare, scrie evz.ro.

Recensământul populației și locuințelor (RPL) este o cercetare statistică de amploare națională, care se desfășoară pe teritoriul țării, o dată la 10 ani. În cadrul acestuia sunt colectate date despre persoane și locuințe. Există și alte recensăminte, cu scopuri specifice, precum este cel agricol (ultimul fiind desfășurat în Republica Moldova în anul 2011) sau recensământul întreprinderilor.


Când începe recensământul

Recensământul populației și locuințelor din 2024 va începe pe 8 aprilie. Perioada de colectare a datelor va dura trei luni, până în 7 iulie. Potrivit BNS, scopul Recensământului populației și locuințelor, este de a produce și disemina statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele.

Scopul, obiectele și modul de desfășurare a RPL 2024 în țara noastră sunt stabilite în Legea privind recensământul populației și locuințelor și Hotărârea de Guvern cu privire la organizarea și efectuarea recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova în anul 2024.

„Atribuirea Recensământului populației și locuințelor din 2024 a altor scopuri decât cele menționate în actele normative menționate, inclusiv de colectare a impozitelor pe bunurile imobiliare, este total lipsită de orice temei.

Scopul colectării în cadrul RPL a datelor despre locuințele din țară este de a colecta date privind nivelul de trai al populației, dotarea locuințelor cu principalele comodități precum baie sau duș, bucătărie, sistem de canalizare, instalații de încălzire, rampe de acces etc. Aceste date sunt utilizate pentru elaborarea politicilor publice naționale și locale, activități administrative, de cercetare, afaceri etc”, a transmis Biroul Național de Statistică, printr-un comunicat de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice este în creștere

Numărul de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice este în creștere Peste 30 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor s-au produs în țară de la...

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani

Blinken: SUA sunt obligate să sprijine Ucraina cel puțin 10 ani Indiferent cine va fi ales în SUA ca viitor președinte, țara va fi obligată...

Străinii care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea

Străinii care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să se...

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.