X

În ajunul Zilei Mondiale a Apei, papa Francisc cere un acces echitabil la această resursă vitală

Cu prilejul sărbătoririi, luni 22 martie a Zilei Mondiale a Apei, papa Francisc a declarat că apa nu este o marfă şi a cerut ca întreaga planetă să aibă un acces echitabil la această resursă vitală, a informat duminică Vaticanul preluat de EFE, potrivit agerpres.  

“Luni se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei, care ne invită să descoperim valoarea nepreţuită a acestui dar minunat de la Dumnezeu”, a declarat papa Francisc, la încheierea rugăciunii Angelus, care s-a desfăşurat în Biblioteca Palatului pontifical şi nu în piaţa Sf.Petru, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Citește și : Manifestaţie prodemocraţie în faţa Marelui Palat din Bangkok

Papa a subliniat că apa “nu este o marfă, ci şi un simbol al vieţii şi al sănătăţii” şi a denunţat că mulţi oameni au acces restrâns la apă, care de multe ori este contaminată şi a cerut să fie asigurat tuturor un acces echitabil “la apa potabilă şi la serviciile de igienă”.

În acest sens, papa Francisc a citat “Universitatea Apei”, înfiinţată în ţara sa, şi a mulţumit celor care au lucrat la acest proiect.

Suveranul pontif s-a referit probabil la recentul înfiinţat Institut Universitar al Apei şi Sănătăţii (UIAS), care va oferi o diplomă universitară în acest domeniu şi al cărui rector este prietenul său, Luis Liberman.

Citește și : Echipa Ocean Viking a salvat peste 100 de migranţi în largul coastei Libiei

Tags: Luis LibermanPapa FranciscplanetaUIASvatican
Categorii: Diaspora