În aşteptarea unui nou tet-a-tet cu Trump, Kim Jong Un este invitat în Mongolia

Publicat:

Kim Jong Un a primit o invitaţie de a vizita Mongolia, a confirmat Ulan Bator, în timp ce un al doilea summit Kim-Trump este în pregătire, dar la o dată şi într-un loc care nu au fost încă stabilite, relatează joi France Presse, potrivit agerpres.

Confirmând o informaţie a agenţiei de presă nord-coreene KCNA, preşedinţia mongolă a declarat că i-a trimis pe 10 octombrie numărului unu nord-coreean o invitaţie de a vizita Mongolia la o dată care-i convine pentru a se întâlni cu preşedintele Khaltmaa Battulga.


Citeşte şi: Apar noi detalii năucitoare în cazul Khashoggi. Unul dintre călăi a studiat medicină legală în Australia

Mongolia este una dintre puţinele ţări din lume care menţine relaţii normale cu Phenianul.

De la venirea sa la putere la sfârşitul anului 2011, tânărul lider nord-coreean nu şi-a părăsit ţara decât de trei ori, în acest an pentru a se duce în China şi o dată la Singapore în iunie pentru summitul istoric cu preşedintele SUA Donald Trump. El s-a întâlnit de asemenea cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in în zona demilitarizată ce separă cele două ţări.

Mongolia, care are de asemenea relaţii bune cu Statele Unite, s-a oferit să găzduiască primul summit Trump-Kim, înainte ca alegerea să fie în cele din urmă la Singapore, unde cei doi lideri au convenit asupra principiului vag al denuclearizării “peninsulei coreene”.

Citeşte şi: Republica Moldova a semnat cu Turcia cinci noi acorduri bilaterale

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută că trei sau patru locuri au fost selectate pentru un al doilea summit cu Kim, precizând că probabil nu va fi Singapore. Nu a fost anunţată nicio dată.

În octombrie 2013, preşedinte mongol de la acea vreme, Tsakhia Elbegdorj, a vizitat Coreea de Nord dar nu a fost primit de Kim Jong Un. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.