X

În Brazilia, a venit rândul lui Moş Crăciun să primească daruri

Moş Crăciun are mereu sacul plin de cadouri pentru copiii cuminţi, însă lui cine îi face daruri? La Rio de Janeiro, Moş Crăciuni cu barbă şi costumaţi în ţinute roşii primesc coşuri cu alimente, binevenite după perioada dificilă în Brazilia din timpul pandemiei de COVID-19, potrivit AFP, scrie agerpres

În timpul crizei COVID, ”Moş Crăciunii au rămas fără slujbe” din cauza anulării evenimentelor cu participare fizică de la finele anului, a explicat Limachem Cherem, directorul Şcolii pentru Moş Crăciuni, care a distribuit marţi coşurile cu alimente.

Citește și : Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

În această şcoală inedită, zeci de bărbaţi în vârstă iau lecţii de muzică, teatru, dicţie şi expresie corporală pentru a-l întruchipa cât mai bine pe bătrânelul preferat al micuţilor brazilieni şi pentru a se putea angaja în centre comerciale, spitale sau creşe.

Astfel de activităţi au fost însă foarte restrânse cu prilejul festivităţilor de sfârşit de an din 2020 şi 2021 din cauza pandemiei, care a dus la decesul a peste 692.000 de persoane în Brazilia. În contextul restricţiilor sanitare, Moş Crăciun nu a mai putut strânge copiii în braţe.

În timpul crizei sanitare, ”am obţinut doar vreo cinci din cele 30 de contracte pe care le aveam de obicei, iar cei care au muncit au avut voie doar să salute copiii din spatele unui geam. A fost foarte trist”, a povestit Limachem Cherem, a cărui şcoală a format aproape o mie de Moş Crăciuni în circa 30 de ani.

Activitatea este în creştere anul acesta, dar coşurile-cadou, distribuite graţie donaţiilor unei companii, sunt binevenite pentru ”elevii” şcolii, pensionari cu venituri mici.

”Aceşti pensionari îşi caută de lucru la finalul anului pentru a câştiga bani cu care să cumpere cadouri pentru nepoţi sau cu care să poată plăti facturile restante”, a explicat el.

Citește și : Zelenski va fi primit la Casa Albă şi se va adresa Congresului Statelor Unite

Paulo Roberto Santos, un Moş Crăciun în vârstă de 63 de ani, crede că a sosit timpul ca şi el şi colegii lui să primească daruri.

”Este o recunoaştere a muncii noastre. Aducem bucurie copiilor, dar şi adulţilor”, a mărturisit el.

Tags: cadouriMoș CrăciunRio de Janeiro
Categorii: Știrile zilei