În cartierele sărace din Anglia se înregistrează de două ori mai multe decese de COVID-19

Publicat:

Noul coronavirus ucide de două ori mai mult în cartierele defavorizate din Anglia, iar membrii minorităţilor etnice mor de COVID-19 în număr mai mare decât albii, relevă două studii distincte apărute vineri, informează AFP, scrie agerpres.

După studierea a peste 20.000 de decese având legătură cu pandemia de COVID-19, survenite în perioada 1 martie – 17 aprilie în Anglia şi Ţara Galilor, Biroul naţional de statistici (ONS) a constatat că rata mortalităţii în zonele cele mai defavorizate era de 55,1 decese la 100.000 de locuitori. Prin comparaţie, această rată era de 25,3 decese la 100.000 de locuitori în zonele mai puţin defavorizate.


Citește și : Putin NU vrea să-şi vadă chipul ilustrat într-o biserică din Moscova

Sunt incluse în categoria de zone defavorizate acele cartiere cu o rată mare a şomajului şi cu o infracţionalitate mai ridicată decât media, precum şi cu un acces mai dificil la serviciile sanitare.

“Rata mortalităţii este în vremuri normale mai ridicată în zonele cele mai defavorizate, însă COVID-19 pare să accentueze” această tendinţă, a comentat Nick Stripe, analist al ONS.

Printre zonele cele mai afectate figurează capitala Londra, foarte cosmopolită, cu 85,7 decese la 100.000 de locuitori, în timp ce sud-vestul Angliei este zona cel mai puţin afectată.

Un alt studiu, condus de această dată de Institutul de studii fiscale, un organism de cercetare cu sediul la Londra, relevă că numărul deceselor la populaţia de culoare sau din rândul minorităţilor este mult mai ridicat decât în rândul albilor, în parte fiindcă aceştia sunt mai expuşi la virus din cauza meseriei pe care o practică.

Astfel, numărul deceselor de coronavirus la numărul de locuitori în rândul populaţiei originare din Caraibe este de trei ori mai mare decât în rândul britanicilor albi.

Iar bărbaţii de origine pakistaneză sunt în proporţie de 90% mai susceptibili decât bărbaţii britanici albi să lucreze în sectorul sanitar. Şi cu toate că persoanele cu origini indiene nu reprezintă decât 3% din populaţia aptă de muncă în Anglia şi Ţara Galilor, ele reprezintă 14% din numărul medicilor.

Citește și : 1 MAI breaz ca altu’! Emmanuel Macron îndeamnă la unitate, Marine Le Pen SFIDEAZĂ carantina

“Analiza noastră indică faptul că 63% din muncitorii din domeniul sanitar care au murit de coronavirus erau persoane de culoare sau provenite din rândul minorităţilor etnice”, a subliniat Tim Cook, profesor onorific la Universitatea din Bristol.

Problemele de sănătate adiacente ar putea constitui un alt factor care să explice această diferenţă: două treimi dintre persoanele originare din Bangladesh, cu vârste de peste 60 de ani, sufereau de o boală cronică susceptibilă să-i expună la anumite riscuri în caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.