În Chișinău se așteaptă precipitații egale cu trei luni din 2023. Care sunt riscurile

Publicat:

În Chișinău se așteaptă precipitații egale cu trei luni din 2023. Care sunt riscurile

„Mâine în Chișinău o să plouă cu găleata – 50 mm. Așa cantități de precipitații într-o singură zi demult nu au fost. Se pare că Capitala noastră se va transforma într-o mică Veneție.”

De această părere este agricultorul Eduard Robu, care îndeamnă cetățenii să cumpere toate cele necesare de la magazine pentru că, „din câte se pare, mâine Chișinăul va fi impracticabil”, transmite Știri.md.


„Un sfat de la mine: repejor vă duceți și luați câte o pereche de ciubote pescărești sau câte o bărcuță. Mai ales cei care lucrați mâine sau aveți de ieșit în oraș! Ceilalți încercați să vă cumpărați azi seara toate cele necesare de la magazine. Se pare că mâine Chișinăul va fi impracticabil, atât pentru oameni, cât și pentru transport!”, spune Eduard Robu.

Citește și: Se strică vremea în weekend! Nu vă uitaţi umbrelele acasă

Ulterior, expertul Veaceslav Ioniță a făcut câteva cercetării și a constatat că mâine în Chișinău se așteaptă precipitații cel puțin egale cu trei luni din anul trecut.

„Anul trecut, în trei luni, august, septembrie, octombrie, au căzut doar 25 mm de precipitații. Mâine se așteaptă de două ori mai mult decât în trei luni din anul trecut”, a spus expertul.

Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă pentru întreg teritoriul țării. În intervalul 14 septembrie, ora 03:00 – 15 septembrie, ora 06:00, se prevăd ploi torențiale, izolat foarte puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În acest sens, Primăria municipiului Chișinău atenționează cetățenii să fie prudenți și să-și protejeze bunurile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Trenul Literaturii” va porni în această lună de la Iaşi spre Chişinău

„Trenul Literaturii” va porni în această lună de la Iaşi spre Chişinău Cel mai mare festival de literatură din Sud-Estul Europei, Festivalul Internațional de Literatură...

Ucraina are cea mai mare rată a mortalității și cea mai scăzută rată a natalității din lume

Ucraina are cea mai mare rată a mortalității și cea mai scăzută rată a natalității din lume Ucraina a devenit țara cu cea mai mare...

Ziua Vinului 2024 – peste 90 de vinificatori își vor prezenta creațiile

Ziua Vinului 2024 – peste 90 de vinificatori își vor prezenta creațiile Tradițiile milenare în vinificație, măiestria vinificatorilor și a oenologilor, dar și Vinul Moldovei vor...

Virusul West Nile face ravagii în România: un cunoscut preot a murit la spital

Virusul West Nile face ravagii în România: un cunoscut preot a murit la spital Un bărbat de 55 de ani se află internat în stare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.