În ciuda procedurii de impeachment, Donald Trump NU îşi amână discurscul despre starea Uniunii

Publicat:

Casa Albă îşi continuă planurile privind discursul preşedintelui Donald Trump despre starea Uniunii, pe 4 februarie, şi nu îi va solicita o amânare preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au declarat doi oficiali ai preşedinţiei SUA grupului media McClatchy, preluat joi de dpa, potrivit agerpres.

Sursele respective au apreciat că Trump nu îşi va ţine discursul în timpul procedurilor de impeachment (destituire a preşedintelui Statelor Unite) din Senat; ei au apreciat că procesul se va încheia probabil la sfârşitul săptămânii viitoare, deci nu va fi necesară nicio amânare.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Trump declarase deja miercuri, într-o conferinţă de presă în Elveţia – unde participă la Forumul de la Davos – că nu doreşte să îşi amâne discursul anual.

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a ţinut discursul despre starea Uniunii în ianuarie 1999, în timp ce în Senatul SUA se desfăşura procesul de impeachment. El a fost achitat abia în februarie.

Unul din cei doi oficiali citaţi de McClatchy a afirmat că nu e clar de ce l-a mai invitat Pelosi pe Trump să îşi prezinte evaluarea stării naţiunii, din moment ce “în lumea ei perfectă” preşedintele va fi destituit în urma procesului.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Un asistent al conducerii Partidului Democrat a declarat că nu a existat nicio discuţie despre amânare şi că Pelosi nu a amânat intenţionat, dinainte de sărbătorile de iarnă până în ianuarie, trimiterea către Senat a actului de acuzare a preşedintelui adoptat de Camera Reprezentanţilor. Lidera Camerei a susţinut săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că este deschisă unei cereri de amânare din partea lui Trump sau prezentării în scris a poziţiei preşedintelui, dar nu doreşte o procedură accelerată în Senat pentru încheierea procesului înainte de 4 februarie.

Senatorii democraţi au prezentat moţiuni pentru citarea unor martori în procesul de impeachment, reaminteşte dpa. Dacă acestea vor fi respinse – republicanii fiind majoritari în Senat – procesul se va încheia înainte de data programată pentru discursul lui Trump. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia Echipa pompierilor moldoveni detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de...

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice

METEO// Vreme caldă și ploi cu descărcări electrice Vremea se menține, în continuare, destul de caldă, însă, sunt preconizate și ploi. Citește și: Bani din fondul...

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25 În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea...

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.