În ciuda tuturor obstacolelor politice, Theresa May se încăpăţânează să-şi impună acordul privind Brexit-ul

Publicat:

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să persevereze vineri cu proiectul său de acord pentru Brexit în pofida opoziţiei politice puternice, demisiilor din guvern şi solicitărilor ca statutul ei de lider al conservatorilor să fie pus în discuţie, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Am adus ceea ce eu cred că este cel mai bun acord pentru Marea Britanie”, le-a spus Theresa May ascultătorilor postului de radio londonez LBC.


Citeşte şi: Prima ninsoare din iarna aceasta a paralizat traficul din New York – FOTO/VIDEO

Ea a sugerat că membrii parlamentului ar trebui să voteze individual, nu împreună cu partidele, când proiectul ei de acord pentru Brexit va fi prezentat în camera inferioară a Parlamentului, în contextul speculaţiilor că va încerca să obţină sprijinul opoziţiei laburiste pentru a câştiga acest vot.

“Când va trebui să se voteze, fiecare parlamentar va decide cum să voteze, indiferent dacă face parte din Partidul unionist democrat (DUP), din Partidul Conservatori sau Laburist”, a spus May.

“Job-ul meu este să-i conving în primul rând pe colegii mei conservatori… dar vreau să-i spun oricărui parlamentar că acesta este un bun acord pentru Marea Britanie”, a adăugat ea.

Theresa May a fost întrebată despre afirmaţiile ei de joi referitoare la jucătorul englez de cricket Geoff Boycott, unul dintre sportivii săi favoriţi, şi cu care dintre calităţile sale, precum hotărârea, tenacitatea şi încăpăţânarea, se identifică cel mai mult.

Citeşte şi: Coreea de Nord anunţă că a testat o armă de ‘înaltă tehnologie’

“Politicianul conservator Ken Clarke m-a descris odată drept o femeie al naibii de dificilă”, a răspuns ea.

Ea a precizat că încă nu l-a înlocuit pe fostul ministru pentru Brexit Dominic Raab, care a demisionat joi în semn de protest faţă de acordul încheiat de ea pentru Brexit, alături de alţi şase parlamentari conservatori care au părăsit guvernul.

May a confirmat că a discutat joi cu Michael Gove, un ministru eurosceptic care deţine portofoliul mediului, dar a refuzat să comenteze informaţiile din media conform cărora i-ar fi oferit postul vacant pentru Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.