În contextul avertizării de cod portocaliu, Ministrul Afacerilor Interne a convocat ședința autorităților de resort

Publicat:

În contextul avertizării de cod portocaliu, Ministrul Afacerilor Interne a convocat ședința autorităților de resort

După ce meteorologii au anunțat Cod portocaliu de ger, viscol și ninsori pe întreg teritoriul ţării, autoritățile se pregătesc de vreme rea. În acest context, ministrul de Interne a convocat ședința autorităților de resort și a subdiviziunilor MAI, la care s-a decis crearea unui Centru de Dirijare în Situații Excepționale pentru gestionarea situației în țară. 

„Am solicitat crearea Celulei de Criză, care, la necesitate, conform prognozelor meteorologice, va gestiona situația în țară și va acționa pentru remedierea și combaterea consecințelor. Totodată, am solicitat cooperarea forțelor pentru prevenirea situațiilor de risc, în special în cazul vulnerabilității accesului pe drumurile din țară, apariției cazurilor medicale, dar și acordării ajutorului și suportului în condiții de vreme dificilă”, a anunțat ministrul de Interne  Adrian Efros.


Reamintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii pentru perioada 7-10 ianuarie 2024. Se prognozează că temperaturile vor scădea cu 10-15 grade Celsius, va ninge abundent, se vor forma troiene și ghețuș.

Citește și Se apropie urgia! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU

Poliția Republicii Moldova reamintește conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat autovehiculul cu pneuri de iarnă sau lanțuri antiderapante, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să aibă în portbagaj lopată și sac cu nisip.

De asemenea, se recomandă ca bateria telefonului să fie permanent încărcată, iar rezervorul de combustibil să fie plin. În caz de viscol și vânt puternic cetățenii sunt îndemnați să evite atingerea firelor electrice căzute la pământ, adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, pilonilor, panourilor publicitare, dar și a clădirilor în construcție. În situații excepționale și de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”

CNED anunță lansarea a două sesiuni noi, în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) anunță lansarea a două sesiuni noi,...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.