În contextul stării de urgenţă, parlamentul egiptean acordă puteri sporite autorităţilor

Publicat:

Parlamentul egiptean a aprobat miercuri amendamente la legea stării de urgenţă, care acordă puteri extinse preşedintelui şi parchetului militar, în contextul în care autorităţile încearcă să ţină sub control epidemia provocată de noul coronavirus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Egiptul a reînnoit constant din trei în trei luni starea de urgenţă impusă în 2017 după atentatele cu bombă comise în două biserici copte şi care au ucis zeci de persoane.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

Amendamentele votate miercuri le permit autorităţilor să adopte şi să impună o serie de măsuri, dintre care unele au fost deja puse în practică pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Conform unui raport parlamentar referitor la amendamente, acestea se referă la închiderea şcolilor, interzicerea adunărilor publice şi private, plasarea în carantină a persoanelor care revin din străinătate, interzicerea anumitor exporturi şi restricţii la comerţul sau transferul de mărfuri.

De asemenea, statul va putea să rechiziţioneze spitale private pentru o anumită perioadă şi să transforme şcoli, companii şi alte locuri publice în spitale de campanie.

După depistarea primelor focare de contaminare cu coronavirus luna trecută, autorităţile egiptene au închis şcoli, locuri de rugăciune şi au impus restricţii de deplasare pe timpul nopţii.

În timpul zilei, cele mai multe activităţi au continuat, mulţi egipteni depinzând de câştigul de zi cu zi pentru a supravieţui.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Preşedintele Abdel Fattah al-Sisi şi-a îndemnat compatrioţii să respecte recomandările de sănătate publică, în contextul în care musulmanii se pregătesc pentru luna sfântă a Ramadanului, care începe vineri.

‘Dacă am avut succes în ultima perioadă, în următoarele câteva săptămâni nu vrem să pierdem ceea ce am realizat’, a subliniat al-Sisi într-un discurs televizat.

Guvernul a raportat până acum 3.659 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 276 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.