X

În depozitul atacat din Rusia erau stocate rachete balistice. În Toropets, după explozii, a avut loc un cutremur

În depozitul atacat din Rusia erau stocate rachete balistice. În Toropets, după explozii, a avut loc un cutremur

În noaptea de 18 septembrie, un depozit de muniții din orașul Toropets, regiunea Tver, Rusia, a fost atacat de drone, conform unui anunț pe Telegram de către Andrei Kovalenco, șeful Centrului de Combatere a Dezinformării al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.
Potrivit acestuia, în depozit erau stocate rachete, inclusiv nord-coreene KN23, destinate sistemelor de lansare multiplu de rachete „Grad”, sistemelor de rachete antiaeriene S-300 și S-400, precum și rachete balistice pentru „Iskander”. Expertul OSINT ucrainean Tatarigami a menționat că atacul a vizat 107-lea arsenal al Direcției Principale de Rachete și Artilerie a Ministerului Apărării al Rusiei (GRAU).
Conform canalului Telegram „Oko Gora”, depozitul putea stoca aproximativ 30.000 de tone de muniții. Serviciul de monitorizare VolcanoDiscovery a raportat un cutremur de magnitudine 2,8 în Toropets la ora 3:56, ora Moscovei, și încă 17 mici șocuri de pământ în aceeași zi.
Gubernatorul regiunii Tver, Igor Rudenia, a declarat că incendiul a fost provocat de „căderea resturilor dronelor”, asupra cărora sistemul de apărare antiaeriană al Ministerului Apărării al Rusiei a intervenit, conform canalului Telegram Astra.
Tags: cutremurdepozitrusiaucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei