În Liban intră în vigoare un LOCKDOWN național

Publicat:

Libanul a intrat joi în prima din cele 11 zile de lockdown impus de autorităţi pentru încetinirea noului val al epidemiei de COVID-19, transmite AFP, potrivit agerpres.

Măsurile, care includ restricţii de deplasare 24 de ore din 24 până la 25 ianuarie, au fost întărite după ce în anumite spitale nu mai există locuri pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Libanul cunoaşte de la sfârşitul lui decembrie o propagare exponenţială a coronavirusului, cu recorduri zilnice de infectare. Până acum, Libanul, ţară cu şase milioane de locuitori, a raportat 231.000 de cazuri de contagiune şi 1.740 de decese.

Joi dimineaţă, străzile capitalei Beirut erau aproape goale şi multe magazine erau închise. În virtutea noilor măsuri, angajaţii din sectoarele considerate neesenţiale nu vor avea voie să iasă din case, iar supermarketurile nu vor fi autorizate decât să facă livrări.

În ultimele zile, libanezii au aglomerat supermagazinele şi farmaciile pentru a se aproviziona.

Ministrul interimar al sănătăţii, Hamad Hasan, a fost spitalizat miercuri după ce s-a infectat cu coronavirus, a relatat presa oficială.

Există temeri că noile restricţii vor agrava condiţiile de trai, deja precare, ale familiilor vulnerabile într-o ţară adâncită în cea mai gravă economică de decenii şi unde jumătate din populaţie se află sub pragul de sărăcie.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

‘Suntem foarte preocupaţi de faptul că familiile vulnerabile şi copiii lor vor fi lăsaţi să se descurce singure’, a avertizat luni organizaţia Salvaţi Copiii.

În faţa amplorii dublei crize sanitare şi economice, Banca Mondială a aprobat marţi un ajutor de urgenţă de 246 milioane de dolari pentru a veni în sprijinul a 786.000 de libanezi, însă modalităţile şi data livrării acestui ajutor nu sunt clare deocamdată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

Un “Vatican musulman” e pe cale să se nască în inima Europei

Un "Vatican musulman" e pe cale să se nască în inima Europei Prim-ministrul albanez Edi Rama a făcut cunoscută cotidianului "New York Times" intenția sa...

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice (raport)

Discrepanţele rasiale din Europa nu pot fi decuplate de greşelile istorice Discrepanţele rasiale din unele naţiuni europene nu pot fi soluţionate dacă moştenirile colonialismului şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.