X

În plin scandal privind moartea jurnalistului Khashoggi, Regele Salman laudă sistemul juridic al Arabiei Saudite

Regele saudit Salman a lăudat luni sistemul juridic al Arabiei Saudite, în primul său discurs după ce asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi a declanșat o criză internațională, relatează site-ul postului France 24, scrie Mediafax.

Autoritățile saudite au stabilit săptămâna trecută că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, nu este implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul.

Citește și : Rouhani: Iranul va continua exportul de petrol, în pofida sancţiunilor din partea SUA

Procuratura a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci suspecți în acest caz și a anunțat că în total 21 de persoane au fost reținute în legătură cu asasinarea lui Khashoggi.

“Regatul a fost fondat pe principiile islamice de justiție și egalitate și suntem mândri de efortul sistemului judiciar, procurorilor și aplicarea atribuțiilor sale”, a declarat regele Salman.

Monarhul, în vârstă de 82 de ani, nu s-a adresat direct morții jurnalistului saudit.

Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. Cu toate acestea, CIA a concluzionat că prințul moştenitor al Arabiei Saudite a ordonat asasinarea jurnalistului în Istanbul.

Citește și : Autorităţile germane monitorizează 767 de potenţial islamişti

Tags: Arabia sauditaJamal KhashoggiMohammed bin SalmanRegele Salmansuspecti
Categorii: Sinteze