În plin summit european, sute de poliţişti din Bruxelles s-au dat bolnavi

Publicat:

Sute de poliţişti din Bruxelles s-au declarat bolnavi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de condiţiile de muncă, în contextul în care miercuri au loc în capitala belgiană mai multe reuniuni ale şefilor de stat din Uniunea Europeană şi Asia ce necesită o prezenţă poliţienească solidă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei belgiene, 20% din cei 2.600 de poliţişti din zona Bruxelles-Capitale-Ixelles, ceea ce înseamnă puţin peste 500, s-au declarat miercuri ‘absenţi pe motiv de boală’.


Citeşte şi: Explozie puternică la o şcoală din Crimeea. 10 oameni au murit şi alţi zeci sunt răniţi – VIDEO

De asemenea, un sector de poliţie vecin a menţionat că mişcarea de protest începută luni de trei sindicate a afectat şi 585 de poliţişti proprii.

Reforma pensiilor, cumularea de concedii medicale şi penuria structurală de personal sunt principalele motive de nemulţumire ale poliţiştilor.

Bruxellesul va găzdui miercuri seară şi joi Consiliul European de toamnă, iar joi şi vineri summitul Europa-Asia.

Citeşte şi: Jamal Khashoggi a fost DECAPITAT în consulatul saudit din Istanbul! Călăii lui ascultau muzică în timp ce-i dezmembrau trupul (presa turcă)

”În orice caz, summitul va avea loc, poliţia va fi prezentă. Ne-am aşezat la masa negocierilor pentru a găsi soluţii”, a dat asigurări Ilse Van De Keere, purtătoare de cuvânt a poliţiei din zona Bruxelles-Capitale-Ixelles, operaţională în zona instituţiilor europene.

Gestionarea efectivelor de poliţie se anunţă totuşi complicată la sfârşitul acestei săptămâni, ţinând cont de numărul mare de certificate medicale primite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.