X

În plină ofensivă, armata mareşalului Khalifa Haftar primeşte o lovitură grea

O grupare înarmată a atacat joi o bază aeriană din sudul Libiei deținută de comandantul militar Khalifa Haftar după ce și-a mutat o mare parte din armată în nordul țării pentru a încerca să cucerească capitala Tripoli, au anunțat autoritățile, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Armata Națională din estul Libiei (LNA) se pregătește să răspundă în urma atacului asupra bazei militare Tamanhint de lângă Sabha, principalul oraș din sudul Libiei, au declarat doi oficiali militari din estul țării.

Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Un militar LNA a fost ucis la intrarea principală în bază, a spus oficialul, descriind grupul de atacatori precum ”miliție”.

Nu se cunoaște dacă au legături cu guvernul de la Tripoli, recunoscut de comunitatea internațională, care se luptă cu forțele conduse de comandantul Haftar, aliate cu guvernul paralel situat în orașul Benghazi din estul Libiei.

Citește și: Ancheta lui Mueller nu a găsit nicio coordonare între Trump și Rusia

Franța a anunțat că sprijină guvernul de la Tripoli după ce acestă autoritate a acuzat Parisul că sprijină guvernul rival din estul Libiei și a transmis că va pune capăt coperării în domeniul securității cu țara europeană.

”Așa cum am precizat deja cu alte ocazii: Franța sprijină guvernul legitim al premierului (Fayez al-)Serraj și intermedierea ONU pentru o soluție politică incluzivă în Libia. Totodată, interlocutorul legitim al președintelui este premierul Serraj, cu care președintele a discutat luni pentru a-și reafirma sprijinul”, a declarat un oficial al președinției franceze.

Tags: Armata Națională din estul Libiei (LNA)BenghazilibiaSabhaTamanhinttripoli
Categorii: Știrile zilei