În plină stare de urgenţă, Spania salvează sute de imigranţi din valuri

Publicat:

Echipajele de salvare spaniole au salvat 247 de persoane (dintre care 70 duminică) care încercau să ajungă ilegal în Insulele Canare la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, de la declararea stării de urgenţă de către guvernul spaniol pe 14 martie ca urmare a pandemiei noului coronavirus, informează luni EFE, potrivit agerpres.

Echipajele de salvare maritimă şi forţele aeriene au salvat duminică imigranţi, printre care 6 copii, aflaţi în trei bărci ce pluteau pe Oceanul Atlantic.


Citeşte şi: Donald Trump PRELUNGEŞTE măsurile de distanţare socială

Începând de sâmbătă, echipajele de salvare erau în căutarea mai multor bărci ce plecaseră cu o zi înainte de la Dakhla (Sahara de Vest) cu destinaţia Insulele Canare, conform informaţiilor furnizate ong-ului Caminando Fronteras de rudele imigranţilor.

Potrivit informării acestui serviciu de salvare, una dintre aeronavele sale a localizat duminică prima barcă la aproximativ 152 km sud de insula Gran Canaria, iar la scurt timp o a doua ambarcaţiune, la aproximativ 185 de km.

În prima barcă se aflau 32 de imigranţi (25 de bărbaţi, 6 femei şi 1 copil), iar în a doua 30 (14 bărbaţi, 11 femei şi 5 copii), toţi de origine subsahariană. Aceştia au fost transferaţi în portul Los Cristinanos de pe insula Tenerife.

Ulterior, un avion al serviciului de căutare şi salvare al forţelor aeriene a identificat o a treia barcă în apropiere de Gran Canaria, cu 8 imigranţi maghrebieni la bord, care au fost transportaţi cu o altă navă către portul Arguineguin (Gran Canaria).

Citeşte şi: Harry şi Meghan sunt pe cont propriu în California. SUA nu le vor plăti protecţia!

De când a fost declarată starea de urgenţă, în apropierea Insulelor Canare au fost salvaţi imigranţi de pe 8 bărci.

Cu cei 70 de imigranţi salvaţi duminică, numărul persoanelor care au ajuns în Insulele Canare în bărci sau canoe de la începutul anului se ridică la 1.372 în 51 de bărci.

În plus, pe 15 martie, echipajele de salvare maritimă au transferat în portul Almeria 74 de persoane salvate de pe Marea Mediterană. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.