În pofida crizei, Venezuela livrează 100 de tone de ajutor umanitar Cubei

Publicat:

O navă a armatei venezuelene a sosit vineri dimineaţă la Havana cu 100 de tone de ajutor umanitar destinat Cubei, recent lovită de o tornadă, în timp ce guvernul lui Nicolas Maduro se confruntă cu o criză gravă şi refuză ajutorul umanitar din alte ţări, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Nava T-91 ‘Les Moines’ a forţelor armate bolivariene a sosit în portul Havana cu ajutor pentru locuitorii afectaţi de tornada puternică’, a explicat într-o postare pe Twitter ambasadorul Venezuelei în Cuba, sub o fotografie a navei.


Citește și : Rusia afirmă că nu va trimite observatori pentru monitorizarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina ”din motive de securitate”

Într-un alt tweet, ambasadorul a postat imagini cu drapelele celor două ţări atârnate de prora navei militare şi cu viceministrul cubanez pentru comerţ exterior Antonio Carricar, care a venit să primească ajutorul umanitar.

‘Ministrul adjunct a mulţumit poporului şi guvernului din Venezuela pentru ajutorul de care vor beneficia persoanele afectate de tornadă şi a exprimat, între altele, solidaritatea Cubei faţă de Venezuela’, se menţionează în postare.

Din Caracas, vicepreşedinta venezueleană pentru dezvoltare socială anunţase încă din 1 februarie pe pagina sa de Facebook trimiterea acestui ajutor umanitar.

‘Venezuela se solidarizează cu sora sa, Republica Cuba, după tornada survenită la 27 ianuarie, şi va trimite din portul La Guaira 100 de tone de materiale de construcţie şi maşini. Ca pacea şi solidaritatea să domnească!’, scria aceasta.

Citește și : Whitaker susține că nu a discutat cu Trump despre investigația procurorului special Mueller

Cuba, lovită de o puternică tornadă care a făcut şase morţi şi 200 de răniţi, este cel mai apropiat aliat al Venezuelei. Sprijinul său pentru guvernul lui Nicolas Maduro se află în colimatorul Washingtonului, care a promis ‘să elibereze Venezuela şi Cuba’.

Trimiterea acestei nave intervine într-un moment în care Venezuela s-a scufundat într-o profundă criză politică şi economică. Primele camioane cu ajutor umanitar american destinat acestei ţări, dar refuzat de Nicolas Maduro care se teme de o intervenţie militară, au sosit joi la frontiera între Columbia şi Venezuela.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova.  Potrivit unui comunicat al...

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a înregistrat, în această dimineață în zona...

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii ne promit o zi cu mult soare și valori termice...

Kim Jong Un NU va ezita să apese ‘butonul nuclear’ în cazul unui atac

Kim Jong Un NU va ezita să apese 'butonul nuclear' în cazul unui atac Coreea de Nord va folosi "fără ezitare" arma atomică în cazul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.