În pofida negocierilor de pace, talibanii anunță ofensiva de primăvară: ‘Jihadul nu s-a terminat!’

Publicat:

Talibanii şi-au anunţat vineri lansarea ofensivei anuale de primăvară în timp ce negocierile de pace sunt în curs atât cu Statele Unite cât şi cu reprezentanţii guvernului afgan cu care urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Datoria noastră jihadistă nu s-a terminat încă”, au indicat talibanii, într-un comunicat al purtătorului lor de cuvânt, difuzat pe Twitter şi site-ul grupării.


Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

Ofensiva de primăvară a talibanilor marchează de obicei începutul a ceea ce este considerat ca fiind “sezonul luptelor”, deşi, în ultimii ani, confruntările au continuat şi de-a lungul iernii.

Cu toate că recent au fost lansate iniţiative de pace, talibanii şi guvernul afgan speră să-şi întărească poziţia de negociere pe câmpul de luptă.

SUA au început în vara lui 2018 o serie de discuţii cu gruparea insurgentă în încercarea de a pune capăt războiului. Membri ai opoziţiei afgane s-au întâlnit de asemenea cu talibanii, în februarie, la Moscova.

Un al doilea dialog interafgan, potrivit celor două părţi, pentru un schimb de puncte de vedere, este prevăzut a avea loc între 19 şi 21 aprilie la Doha.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

“Chiar dacă o mare parte a ţării noastre a fost eliberată de inamici, forţele străine de ocupaţie continuă să exercite o influenţă militară şi politică în ţara noastră islamică”, mai arată comunicatul taliban indicând că operaţiunea din acest an a fost denumită Al-Fath (victorie în arabă).

Noua campanie vizează “eliminarea compatrioţilor din rândurile armatei, poliţiei şi miliţiilor care sunt folosiţi de invadatori pentru propriile lor obiective”.

Pentru Ministerul Apărării afgan, anunţul nu reprezintă altceva decât “propagandă”.

“Talibanii nu îşi vor atinge obiectivele lor murdare iar operaţiunile lor vor fi anihilate ca şi în anii precedenţi”, a apreciat un purtător de cuvânt citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială

Meta va plăti 1,4 mld. dolari pentru a soluționa procesul privind datele de recunoaștere facială Meta Platforms a acceptat să plătească 1,4 miliarde de dolari...

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software

Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software Tesla recheamă în service mașini pentru o actualizare de software. Este vorba de mai mult...

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane Veneția va limita dimensiunea grupurilor de turiști la 25 de persoane începând de joi,...

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore

Toxiinfecție alimentară în cazul a zeci de angajați TikTok din Singapore Zeci de angajați de la biroul din Singapore al societății-mamă a TikTok, ByteDance, au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.