X

În premieră pentru Moldova, a fost lansată licitația privind construcția unor centrale electrice eoliene terestre cu o capacitate de până la 105 MW

În premieră pentru Moldova, a fost lansată licitația privind construcția unor centrale electrice eoliene terestre cu o capacitate de până la 105 MW

În premieră pentru Republica Moldova, a fost lansată licitația privind construcția unor centrale electrice eoliene terestre cu o capacitate de până la 105 MW și centrale fotovoltaice cu capacitatea maximă de 60 MW. Centralele vor fi construite de către investitorii care vor primi, în urma licitației, statutul de producător eligibil mare și garanții că li se va procura energia produsă timp de 15 ani.

Anunțul de desfășurare a licitației și documentația de licitație au fost publicate astăzi în Monitorul oficial al Republicii Moldova și pe pagina ministerului Energiei, la adresa https://energie.gov.md/ro/documentatia-de-licitatie.

“Prin această licitație ne propunem să oferim companiilor locale și internaționale oportunitatea de a investi în Republica Moldova. Am insistat să avem consultări extinse cu mediul de afaceri și părțile interesate pentru a stabili condiții de participare la licitație cât mai prielnice și mai puțin birocratizate. Frumusețea acestui proces este că are de câștigat toată lumea – oferim oportunități de business, contribuim la decarbonizarea sectorului energetic și creșterea independenței energetice a țării, și, prin competiție, aducem prețurile cele mai accesibile pentru consumatorul final”, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, cu ocazia lansării licitațiilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de către investitorii interesați este 31 martie 2025, ora 23.59 (EET). Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 1 aprilie 2025, ora 09.00 (EET).

Potențialii investitori vor depune dosarele cu cererea de participare în licitație, oferta tehnică și oferta financiară, care vor fi valabile pentru o perioadă de 180 zile după termenul limită de depunere a acestora. De asemenea, dosarele trebuie să includă o garanție bancară pentru capacitatea ofertată, conform documentației de licitații.

Tags: "Pentru Moldova"a fost lansată licitația privind construcția unorcentrale electriceeolieneîn premieră
Categorii: SocialȘtirile zilei