X

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat

În R.Moldova va fi lansată o platforma dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat

În Republica Moldova va fi lansată platforma eVMS.md dedicată tranzacționării valorilor mobiliare de stat (VMS), aceasta fiind o premieră pentru țara noastră. Astfel, cetățenii vor avea mai multe opțiuni pentru a face investiții sigure, pentru a-și asigura un viitor financiar stabil, contribuind, totodată, la finanțarea proiectelor de dezvoltare a țării.

Pagina eVMS.md, care va fi lansată pe 31 iulie 2024, va permite efectuarea directă a tranzacțiilor, fără intermediari și comisioane, de către toți cetățenii Republicii Moldova. Noua platformă a fost dezvoltată de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova cu sprijinul Proiectului USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova”, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Lansarea platformei eVMS.md va oferi posibilitatea cetățenilor aflați în țară sau peste hotare, care au un cont bancar în Republica Moldova, să investească în VMS, iar Ministerului Finanțelor să se împrumute de la persoane fizice, pentru a finanța diferite proiecte de dezvoltare a țării – sociale, de infrastructură etc.

Prin intermediul platformei online eVMS.md, cetățenii Republicii Moldova vor putea să-și creeze un cont personalizat, să efectueze tranzacții online legate de investiții în VMS, fără intermediari, să acceseze informații actualizate precum ratele curente și istorice, beneficiind de transparență și claritate în toate tranzacțiile efectuate, să-și gestioneze contul și investițiile efectuate  24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu flexibilitate maximă în administrarea investițiilor.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Valorile Mobiliare de Stat sunt unul dintre cele mai sigure instrumente de investiții, datorită garanției integrale oferită de stat. Prin intermediul VMS, statul se împrumută de la cetățeni pentru a finanța proiectele de dezvoltare și creștere economică a țării. VMS includ bonuri de trezorerie, care se emit pe un termen de până la un an, și obligațiuni de stat, care se emit pe termene mai mari de un an. 

Tags: MoldovaValori Mobiliare de StatVMS
Economie