X

În satul Aluatu vor avea loc alegeri repetate

La data de 19 noiembrie, în opt localități din Republica Moldova a avut loc turul doi al alegerilor locale. În șase dintre localități, cetățenii au ales și primarii.

Potrivit reprezentanților CEC, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. Prin urmare, cetățenii cu drept de vot din cele opt localități și-au ales consilierii în consiliile locale, iar în cinci localități și primarul.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Astfel, în satul Aluatu din raionul Taraclia, așa cum niciunul dintre candidații la funcția de primar n-a obținut mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, în termen de două săptămâni, va fi organizat al doilea tur de scrutin. La el vor participa doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi oferite în cadrul alegerilor de ieri.

În contextul celor menționate, conform informațiilor preliminare, în cadrul alegerilor locale generale desfășurate la 5 noiembrie, ulterior în turul doi la 19 noiembrie 2023, au fost aleși 895 de primari din cei 898. În localitatea Aluatu, raionul Taraclia, așa cum am menționat, va fi organizat turul doi al alegerilor repetate, iar în satele Chioselia Rusă și Cotovscoe diin UTA Găgăuzia CEC a dispus organizarea alegerilor parțiale pe 3 martie 2024.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Tags: alegeriCECrepublica moldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei