X

În școlile din Chișinău au mai rămas disponibile 893 de locuri pentru copii de clasa I

În școlile din Chișinău au mai rămas disponibile 893 de locuri pentru copii de clasa I

În acest an au fost planificate 10.566 de locuri pentru admiterea în clasa I în școlile din capitală, iar în urma celor două etape de înscriere au fost admiși 8.685 de copii și au mai rămas disponibile 893 de locuri.

Anunțul a fost făcut astăzi de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, etapa a treia de înmatriculare în clasa I se va desfășura în perioada 20-30 august. De această dată, părinții vor depune dosarele cu prezența fizică.

De asemenea, Pavaloi a precizat că în perioada 1-4 august s-a desfășurat cea de-a doua etapă de înmatriculare a elevilor în clasa a X-a. Astăzi are loc evaluarea dosarelor copiilor de către membrii comisiilor din cadrul instituțiilor de învățământ.

„Astfel, marți, 6 august, vor fi anunțate rezultatele de admitere pentru etapa a doua, iar în perioada 7-9 august, elevii care vor fi admiși vor merge să depună dosarele în instituțiile pe care le-au selectat”, a subliniat Pavaloi.

Pentru etapa a doua au fost depuse 1.315 cereri de admitere în clasa a X-a. În acest an, pentru admiterea în clasa a X-a, anul de învățământ 2024-2025, au fost planificate 5.246 de locuri în 219 clase.

 

Tags: chisinauscoala
Categorii: SocialȘtirile zilei