X

În Ternopil, Ucraina, concentrația de clor în aer este de 4-10 ori mai mare decât limitele normale

În Ternopil, Ucraina, concentrația de clor în aer este de 4-10 ori mai mare decât limitele normale

Forțele de ocupație au atacat Ucraina în noaptea de 20 august din mai multe direcții. În jurul orei 21:00, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat pe Telegram despre mai multe grupuri de drone care se deplasau spre vest. Conform comandantului Forțelor Armate ale Ucrainei, Nikolai Olesciuk, rușii au lansat asupra Ucrainei mai multe rachete de croazieră și 26 de drone de atac Shahed.
Unitățile de apărare aeriană au reușit să doboare 25 de drone și trei rachete (una „Iskander-K” și două rachete aviatice X-59) în regiunile Kiev, Dnipropetrovsk, Nikolaev, Herson, Vinița, Hmelnițk, Kirovograd, Sumî și Cernihiv.
Alerta aeriană în regiunea Ternopil a fost declarată în jurul orei 01:30 și a durat aproape o oră și jumătate. „Suspline”, citând o locuitoare din Ternopil, a relatat că o explozie s-a auzit în jurul orei 03:00. O altă localnică a spus că imediat înainte de explozie a auzit un sunet asemănător cu cel al unui moped (așa sunt denumite în Ucraina dronele Shahed folosite de țara-agresor).
Autoritățile locale nu au raportat imediat despre atac. În jurul orei 04:00, pe canalul de Telegram al primarului din Ternopil, Serghei Nadal, a apărut un anunț în care se cerea locuitorilor să închidă ferestrele, „deoarece în aer se poate simți un miros puternic de ardere după ridicarea [alertei aeriene].
” Administrația Militară Regională Ternopil a cerut, la rândul său, locuitorilor să nu distribuie fotografii, videoclipuri și „informații neoficiale”, promițând să ofere mai multe detalii ulterior despre „situația care a avut loc în timpul alertei aeriene de noaptea trecută.”
Unde au lovit Dimineața zilei de 20 august, autoritățile locale au raportat că ocupanții au lovit un obiectiv industrial și au nimerit într-o cisternă cu combustibil și lubrifianți. Ca urmare a loviturii, a izbucnit un incendiu de amploare, iar coloana de fum negru, care se ridica deasupra locului impactului, putea fi văzută din multe cartiere ale orașului.
Tags: Ternopilucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei