În ultima zi de mandat, Trump îl decorează pe regele Bahrainului cu Legiunea de Merit

Publicat:

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, i-a acordat marţi, cu o zi înainte de finalul mandatului său, prestigioasa Legiune de Merit regelui Bahrainului, ţară din Golf care găzduieşte Flota a 5-a americană şi care şi-a normalizat relaţiile cu Israelul, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Regele Hamad bin Isa Al Khalifa a fost decorat cu Legiunea de Merit de către preşedintele SUA, Donald Trump”, a anunţat agenţia oficială de presă a Bahrainului, BNA.


Citeşte şi: Trump deschide porţile SUA pentru europeni şi brazilieni

Gestul survine “ca recunoştinţă” pentru “parteneriatul solid” dintre cele două ţări şi pentru “decizia de a restabili relaţiile diplomatice complete cu statul Israel”, a adăugat BNA.

Bahrainul şi Emiratele Arabe Unite au fost primele ţări din Golf care au încheiat, în septembrie 2020, acorduri negociate cu Washingtonul pentru normalizarea legăturile cu Israelul.

Acordurile au fost calificate drept “trădare” de către palestinieni.

Săptămâna trecută, Donald Trump i-a acordat aceeaşi distincţie şi regelui Marocului, Mohammed al VI-lea, care a semnat la rândul său un acord de normalizare cu Israelul.

Legiunea de Merit este o medalie militară oferită pentru un fapt de arme excepţional sau unor oficiali străini, şi care poate fi acordată doar de preşedinte, conform Casei Albe.

Din 2011, principalele mişcări de opoziţie au fost reprimate în Bahrain şi zeci de disidenţi au fost închişi şi li s-a retras naţionalitatea, însă represiunea nu a pus în pericol relaţia dintre Manama şi Washington. Bahrainul este cu regularitate criticat de organizaţii neguvernamentale pentru încălcări ale drepturilor omului.

Vezi şi: O basculantă a strivit cel puţin 15 muncitori care DORMEAU pe marginea drumului (VIDEO)

Marţi, SUA i-au acord ministrului Afacerilor Externe din Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, Medalia Departamentului Apărării pentru servicii publice remarcabile, conform unui comunicat oficial.

Doha a găzduit negocierile între Washington şi talibani, care au semnat în februarie 2020 un acord istoric pentru a pune capăt intervenţiei militare americane în Afganistan, cea mai lungă din istorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina va creşte taxele pentru a finanţa armata

Ucraina va creşte taxele pentru a finanţa armata Creşterile de taxe, discutate în prezent în Parlamentul de la Kiev, sunt esenţiale pentru ca Ucraina să...

Care este impactul economic al sportului în UE?

Care este impactul economic al sportului în UE? În 2023, ponderea lucrătorilor tineri angajați în sport în UE era mai mare decât ponderea în totalul...

X revine în Brazilia: Platforma lui Elon Musk îşi va putea relua serviciile în această țară după plata unei noi amenzi

X revine în Brazilia: Platforma lui Elon Musk îşi va putea relua serviciile în această țară după plata unei noi amenzi X trebuie să plătească...

Guvernul Meloni ia în calcul recurgerea la castrarea chimică în cadrul unui proiect de lege a securităţii

Guvernul Meloni ia în calcul recurgerea la castrarea chimică în cadrul unui proiect de lege a securităţii Guvernul Giorgiei Meloni analizează să recurgă la castrarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.