În ultimele 24 de ore, trei ilegalități depistate la trecerea frontierei de stat

Publicat:

În ultimele 24 de ore, trei ilegalități depistate la trecerea frontierei de stat

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează doi conaționali și un cetățean ucrainean cu vârsta de 23, 25 și respectiv 22 de ani, în vederea deținerii actelor false.

Cazurile au fost consemnate în ultimele 24 de ore la punctul de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni.


Ieri, 5 aprilie 2024, în cadrul procedurii de trecere a frontierei pe direcția ieșire din țară, pasagerii de pe ruta “Moldova-Italia” au fost supuși unui control suplimentar.
Urmare a acestor acțiuni a fost descoperirea unei cărți de identitate românești cu semne evidente de falsificare în portmoneul personal al unui pasager.
Persoana în cauză a declarat că a achiziționat documentul contra unei sume de 300 EUR, prin intermediul rețelelor de socializare, în scopul de a munci în Italia.

Citește și: Șofer de camion, depistat cu piese auto pe care le-a tăinuit de controlul vamal

Al doilea incident a constat în descoperirea în portmoneul personal al unui alt pasager, care intra în Republica Moldova a unui permis de conducere moldovenesc. Cercetările ulterioare, cu tehnica specială, a stabilit că documentul dat nu întrunește condițiile de formă și de fond- fiind fals.
La audieri, acesta a recunoscut că a procurat documentul în Rusia, contra sumei de 16.000 RUB, prin intermediul unui site de socializare.

Încheie șirul ilegalităților cetățeanul cetățeanul ucrainean, care deținea un permis de conducere ucrainean cu indici de falsificare.Acesta a fost identificat în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe direcția ieșire din Republica Moldova. Documentul a fost descoperit în portmoneul său personal în timpul verificărilor suplimentare în linia a doua de control. Ulterior, în timpul audierilor, acesta a confirmat că a achiziționat permisul de conducere pentru suma de 300 USD, fiind convins de intermediari că este autentic.

Conform procedurilor documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copil din R. Moldova se afla pe masa de operații în momentul atacului la spitalul de copii din Kiev

Un copil din R. Moldova se afla pe masa de operații în momentul atacului la spitalul de copii din Kiev Un copil din Republica Moldova...

Creștere alarmantă a apelurilor la 112 în ultimele zile

Creștere alarmantă a apelurilor la 112 în ultimele zile Numărul apelurilor telefonice la Serviciul 112 a crescut cu 15% în ultimele zile, atingând aproximativ 7...

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice

O unitate a centralei nucleare ruse Rostov a fost oprită în urma unei probleme tehnice Una dintre cele patru unităţi ale centralei nucleare Rostov din...

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală Spitalul raional Cimișlia și-a fortificat capacitatea de diagnostic și tratament prin instalarea unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.