X

În următorii doi ani, 35 de instituții din țară vor fi renovate capital

În următorii doi ani, 35 de instituții din țară vor fi renovate capital

În următorii doi ani, 35 de instituții din țară urmează să fie renovate capital, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun. În prezent autoritățile dispun de 20 de milioane de euro, dar sunt în proces de identificare a altor 50 de milioane de euro pentru finalizarea acestui proiect, scrie radiochisinau.md.

„Urmează prin programul rețeaua școlilor model să investim în 35 de instituții la nivel raional, câte una în fiecare raion, din rândul instituțiilor mari asemenea instituții sunt circa 40 la nivelul țării noastre. Noi am identificat deja resursele pentru primele 10 instituții de învățământ care urmează să fie renovate cu 20 000 000 de euro. Vom investi anul viitor și în 2025 în aceste instituții de învățământ, suntem în plin proces de indentificare a încă 50 000 000 de euro pentru a renova și celelalte 25 de instituții. Asta înseamnă reparație capitală, dotare la standarde europene, renovarea terenurilor de sport eficiență energetică, tehnologii digitale” a declarat ministrul Educației, Dan Perciun.

Citește și Gospodăria țărănească va avea statut de persoană juridică. Proiectul de lege, votat de Parlament în prima lectură

Potrivit ministrului în fiecare a patra școală din țara noastră se înregistrează un număr mai mic de 100 de elevi, iar aceste instituții nu sunt competitive cu alte școli.

Tags: Dan Perciuneducatieeleviscoli
Categorii: Social