În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

Publicat:

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, este interzisă circulația autovehiculelor de mare tonaj pe străzile din municipiu, pe timp de zi, pentru a preveni deteriorarea învelișului asfaltic de pe drumurile publice.

Conform Deciziei Comisiei Situații Excepționale a mun. Chișinău, intervalul de limitare a deplasării mașinilor grele este valabil în intervalul orelor 08:00 – 21:00, pe perioada caniculară.


Restricțiile vizează unitățile de transport care depășesc capacitatea de 20 de tone, cu excepția celor care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii/lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și celor implicate în reabilitarea drumurilor, în limitele șantierelor de construcție.

Citește și: Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță un nou Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul RM. Avertizarea este valabilă pentru perioada: 07 – 12 iulie și prevede temperaturi de peste 33 ºC.

În context, Primăria Chișinău amintește că, în scopul combaterii efectelor cauzate de vremea caniculară, în zonele aglomerate din oraș sunt instalate punctele de prim ajutor, după cum urmează:

Sectorul Râșcani: Parcul „Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin” și CC „Soiuz”;

Sectorul Centru: CC „Gemeni”, CC „UNIC”;

Sectorul Buiucani: str. I. Creangă, Calea Ieșilor;

Sectorul Botanica: McDonald’s, Centrul de Tineret;

Sectorul Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân Nr. 2; Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru.

Cetățenii sunt încurajați să utilizeze corturile de prim ajutor, unde se vor putea hidrata, respectiv cere ajutor, în caz de necesitate și să fie atenți la nevoile celor din jur, în special ale persoanelor vulnerabile, precum copiii și vârstnicii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.