X

Ina Coșeru va participa, alături de deputați din peste 30 de țări și europarlamentari, la Conferința pentru politică externă, securitate comună și apărare

Ina Coșeru va participa, alături de deputați din peste 30 de țări și europarlamentari, la Conferința pentru politică externă, securitate comună și apărare

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, va participa la Conferința interparlamentară pentru politica externă și de securitate comună și politica de securitate și apărare comună. Evenimentul se va desfășura în perioada 9 – 10 septembrie, la Budapesta, și va reuni parlamentari din peste 30 de țări, eurodeputați, precum și experți și factori de decizie din Uniunea Europeană.

Evenimentul oferă o platformă de discuții în contextul schimbărilor legate de politica externă și de securitate la nivel global. Agenda acestuia cuprinde o serie de sesiuni. Una dintre ele vizează viitorul Europei și statele care intenționează să adere la UE, iar președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, va avea un discurs în cadrul acesteia.

Citește și: Popularitatea lui Vladimir Putin este în scădere, după ofensiva ucraineană în Kursk

La fel, participanții vor discuta despre prioritățile și problemele actuale în domeniile politicii externe, de securitate și de apărare; protejarea frontierelor și migrația ilegală; schimbări geopolitice și strategice în lume. În agendă a fost inclusă și o dezbatere urgentă, care se referă la atacurile Federației Ruse asupra economiei și infrastructurii Ucrainei.

Tradițional, Conferința interparlamentară se organizează de două ori pe an, cu scopul de a realiza un schimb de experiență și informații despre politica externă și cea de securitate.

Tags: Conferința pentru politică externăIna Coșerusecuritate comună și apărare
Social